Sulejman Veličanstveni – najbolja turska istorijska serija po izboru čitalaca portala TV Exposed!

U proteklom periodu na našem portalu bila je aktuelna anketa u kojoj ste mogli da glasate za po vama najbolju tursku istorijsku seriju. U izboru je bilo deset serija.

Sulejman Veličanstveni – najbolja turska istorijska serija po izboru čitalaca portala TV Exposed!

Foto Credits: IMDB

Odlučili smo da napravimo presek i vidimo koja je to serija koja vam najviše leži na srcu. U trenutku preseka, dakle u nedelju 20. juna u 16h bilo je ukupno 462 glasa.

Na prvom mestu, i to ubedljivo ispred ostalih je serija Sulejman Veličanstveni (Muhtesem Yuzyil),  Ta sjajna istorijska serija je osvojila 60% vaših glasova. Ostale serije su osvojile daleko manji broj glasova. Na drugoj poziciji je serija Dirilis: Ertugrul, koja je osvojila 11%. Treća je serija Kurulus Osman, koja se i dalje emituje i za koju je glasalo 8% pratilaca našeg portala. Četvrto mesto pripada seriji Vatamin Sensin. Taj projekat je osvojio 6% glasova u ovoj anketi. Peta je serija Uyanis Buyuk Selcuklu / Buđenje velikih Seldžuka sa 5%. Ovu seriju od naredne sezone očekuju velike promene u radnji. Glavni glumac postao je Baris Arduc a glavni lik sultan Alparslan.

Preostalih pet mesta pripalo je serijama koje su osvojile manje od 5% glasova. Tu su Muhtesem Yuzyil: Kosem sa 4% i Payitaht Abdulhamid sa 3%. Serija koja je više dokumentarac, Ottoman: Rising je osvojila 1% vaših glasova. Isti procenat glasova osvojila je serija Yunus Emre. Jedina serija koja je završila bez osvojenih glasova je Ya Istiklal Ya Olum.

NOVO - Počelo snimanje serije Ersan Kuneri

By: Milt-TV Exposed