Da li su televizijski kanali previše surovi kada su u pitanju turske serije?!

To da turska televizijska serija bude ugašena veoma brzo nije neka novost. Ipak, mnogi budu nezadovoljni takvim odlukama.

Da li su televizijski kanali previše surovi kada su u pitanju turske serije?!

Foto Credits: Fox TV

Svima je dobro poznata priča da su rejting serija u Turskoj i prodaja u inostranstvu parametri za opstanak nekog projekta. Svedoci smo da su TV kanali postali nemilosrdni kada su u pitanju turske serije. Čim neka serija ne ostvari očekivanu gledanost u najkraćem roku bude prekinuta. Tako smo za kratko vreme dobili čak pet vesti o završetku projekata.

Od serija koje će uskoro biti završene, najduže je opstala serija Son Yaz | Poslednje leto. Ovaj projekat je čak dobio i drugu sezonu, ali će svoje finale imati u epizodi 26. Serija Baht Oyunu | Igra sudbine, uspela je do opstane do 17. epizode kada će biti finale. Televizijska serija Ikimizin Sirri | Naša tajna će svoj kraj imati u epizodi 10.

Slede dva projekta koja će biti završena gotovo na samom početku. Icimizden Biri | Jedan od nas će svoje finale imati u epizodi 6. Turska serija Uzak Sehrin Masali | Priča o dalekom gradu će biti završena u petoj epizodi.

Ono što se promenilo u odnosu na prethodne godine jesu opcije koje turski glumci imaju. Sada je prisutan sve veći broj digitalnih platformi koje snimaju turske serije. Tu su Netflix, Blu TV, Exxen. Stižu i Disney Plus, Amazon i druge veoma moćne kompanije. Digitalne platforme obezbedjuju glumcima sigurnost. Tačno se zna koliko će serija trajati. Uz to, zarada po epizodi je u većini slučajeva znatno veća u odnosu na TV projekte.

Uspesi serija The Protector, Atiye, Ask 101, Saygi, Yesilcam i drugih sa digitalnih platformi mogu samo da brinu televizijske kanale. Sve više se priča da je Cagatay Ulusoy nakon uspeha serije digitalne platforme Blu TV, Yesilcam, jedva pristao da se vrati u TV serije. Isti izvori tvrde da su želju da rade na serijama digitalnih platformi izrazili i Kenan Imirzalioglu, Halit Ergenc, Beren Saat i drugi veoma popularni glumci. Stiče se utisak da zvezde turskih serija polako napuštaju televizijske projekte.

Ponekad su televizijske kuće previše nestrpljive i gase projekte veoma rano. Jasan je njihov cilj za što veći profit ali tako ispaštaju i glumci ali i gledaoci turskih serija. Na TV kanalima je da dobro razmisle o daljoj strategiji, ovako uskoro više neće ići...

NOVO - Kraj za seriju Icimizden Biri / Jedan od nas

 By: Milt-TV Exposed