Film "Tenet" otvara svetske bioskope?

Film “Tenet” Kristofera Nolana je SF triler o špijunaži i putovanju kroz vreme. Glavne uloge u filmu igraju Robert Patison i Džon Dejvid Vošington. U pitanju je film čiji datum za razliku od većine nije pomeran već je predviđen za sredinu jula. Upravo bi film “Tenet” mogao biti prvi koji će posle pandemije koronavirusa otvoriti ...

Film "Tenet" otvara svetske bioskope?

Film "Tenet" Kristofera Nolana je SF triler o špijunaži i putovanju kroz vreme.

Glavne uloge u filmu igraju Robert Patison i Džon Dejvid Vošington. U pitanju je film čiji datum za razliku od većine nije pomeran već je predviđen za sredinu jula.

Upravo bi film "Tenet" mogao biti prvi koji će posle pandemije koronavirusa otvoriti svetske bioskope. U pitanju je 17. jul ove godine.

- Krisova najveća želja je da njegov "Tenet" otvori svetske bioskope. Ne znam nikog ko je posvećeniji i ko više radi na tome da se bioskopi otvore od Krisa Nolana - kazao je predsednik kompanije IMAX Ričard Gelfond.

Usled smirivanja pandemije u nekoliko zemalja bioskopi su otvoreni ali sa značajno smanjenim kapacitetom. Ni najveći optimisti u svetu filma ne veruju da će situacija u julu biti normalna i da će dvorane raditi kao i pre virusa.

- Svi filmski studiji su se do sada, verovatno, pomirili sa velikim gubicima, ali da bi se publika vratila u sale neophodni su blokbasteri i autori poput Kristofera Nolana - ocenjuju filmski znalci.

Konačna odluka znaće se najkasnije za desetak dana.

By: TV Exposed