Melis Sezen od 2017. godine osvaja srca gledalaca

Melis Sezen je turska glumica rođena 2. januara 1997. godine u Silivriju u Istanbulu.

Melis Sezen od 2017. godine osvaja srca gledalaca

Foto Credits: Haberler

Poznata je po ulogama u televizijskim serijama i filmovima.

Evo nekih detalja o njenom životu i karijeri.

Obrazovanje: Završila je srednju školu Selimpasa Ataturk Anadolu Lisesi i diplomirala na Univerzitetu Koč, odsek za medije i vizuelne umetnosti.

Porodično poreklo: Njeni preci po ocu su albanski imigranti iz Makedonije, dok su preci njene majke Turci doseljeni iz Soluna, Grčka.

Glumačka karijera: Melis Sezen je debitovala na televiziji ulogom u seriji Hayat Bazen Tatlidir između 2016. i 2017. godine. Igrala je Ebru u seriji Siyah Inci između 2017. i 2018. godine. Takođe je imala glavne uloge u seriji Leke kao Yasemin i Sevgili Gecum kao Deren.

Poznata i po filmovima

Filmovi: Njen prvi značajniji filmski angažman bio je 2018. godine u filmu Bizim Icin Sampion, koji govori o trkačkom konju Bold Pilotu i džokeju Halisu Karatašu. Iste godine pojavila se u filmovima Tilki Yuvasi i Dunya Hali. Godine 2019. igrala je u filmu Mucize 2: Ask kao Beren.

Nedavni projekti: 2020. godine igrala je glavnu ulogu Nazan u istorijskoj mini seriji Ya Istiklal Ya Olum, koja pokriva okupaciju Konstantinopolja, raspuštanje Skupštine, pokret Kuva-ii Milliye predvođen Mustafom Kemalom Ataturkom. i procesi uspostavljanja nove narodne skupštine u Ankari.

Melis Sezen je talentovana glumica koja je stekla popularnost i priznanje kroz uloge u turskim televizijskim serijama i filmovima.

View this post on Instagram

A post shared by Melis Sezen (@melisssezen)

NOVO - Melisa Asli Pamuk - psihologija, manekenstvo pa gluma

By: TV Exposed