Novi film - "Srpski Mančester"

Film “Srpski Mančester” počeće da se snima krajem leta, a u bioskopima se očekuje krajem naredne godine. Reč je o filmu koji će se baviti ekonomskim usponom Leskovca u periodu između dva svetska rata. Ove informacije je za agenciju Beta potvrdio i reditelj filma Ivan Stefanović. Po njegovim rečima u pitanju je “velika saga o ...

Novi film - "Srpski Mančester"

Film "Srpski Mančester" počeće da se snima krajem leta, a u bioskopima se očekuje krajem naredne godine.

Reč je o filmu koji će se baviti ekonomskim usponom Leskovca u periodu između dva svetska rata. Ove informacije je za agenciju Beta potvrdio i reditelj filma Ivan Stefanović. Po njegovim rečima u pitanju je "velika saga o privrednom i ekonomskom usponu grada na Veternici, koji se od turske kasabe pretvara u gradić nalik evropskim, kao i o ljudima i njihovom duhu".

Radnja filma će pratiti dva glavna junaka koji će se po povratku iz Prvog svetskog rata pronaći u promenjenim okolnostima i okruženju. Glavni junak ovog filma će u pokušaju da osvoji svoju devojku morati da napravi značajne pomake u svom životu. Pri svemu tome ima pomoć prijatelja Mite. On pravi prvu fabriku, a kako je kazao Stefanović u pitanju je bajka o Leskovcu, zasnovana na istinitim događajima.

Glavne uloge u filmu će tumačiti Andrija Kuzmanović, Sloboda Mićalović, Viktor Savić i Dragan Bjelogrlić. Još uvek nisu podeljene sve uloge, i za drugom glavnom junakinjom se još traga.

U filmu će se pojaviti i glumci leskovačkog pozorišta, a očekuje se i Gojko Mitić, Leskovčanin koji je glumio u vestern filmovima.

Producent filma je leskovački "Letfilm", a scenaristi su Đorđe Milosavljević i Vlada Andrić.

By: TV Exposed