Onur Tuna – dobro poznato ime turske glume!

Onur Tuna je turski glumac i pevač, poznat po ulogama u serijama kao što su Filinta, Mahkum, Yasak Elma, Mucize Doktor i filmu Bi Kucuk Eylul Meselesi.

Onur Tuna – dobro poznato ime turske glume!

Foto Credits: IMDB

Rođen je 2. jula 1985. godine u Čankaleu, Turska. Osnovne studije završio je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Dokuz Eylul i studirao tursku klasičnu muziku na Konzervatorijumu Univerziteta Ege.

Onur Tuna zna da svira gitaru i ima dve pesme pod nazivom Acin Verdi i Tipki Sen.

Od srednjoškolskih dana igrao je odbojku i košarku kao licencirani igrač. Pozorištem je počeo da se bavi u gimnaziji. Dok je studirao na univerzitetu u Izmiru, četiri godine je radio kao profesionalni model.

Studirao je glumu u Izmir Mujdat Gezen Art Centru. Kada se preselio u Istanbul, uzeo je privatne časove glume, uključujući metode i veštine glume u kameri, radeći sa Umitom Cirakom, Aylom Algan, Craft Theaterom i Sayimom Guvelogluom.

Glumačka karijra

Njegova glumačka karijera počela je 2011. godine u turskoj TV seriji Hayat Devam Ediyor | Život ide dalje. Jedna od TV serija u kojima je učestvovao je i Huzur Sokagi | Ulica mira.

Imao je glavnu ulogu u periodičnoj detektivskoj seriji Filinta. Onur Tuna je karijeru nastavio u krimi seriji Cesur Yurek. Nije bio deo treće sezone serije Yasak Elma.

Godine 2019. počeo je da igra Fermana u Mucize Doctor, adaptaciji južnokorejske TV serije Dobar doktor.

U toku 2021 godine. delio je glavne uloge sa Ismailom Haciogluom u seriji Mahkum na Fox Turkiye, adaptaciji Nevinog optuženika.

Sa koleginicom iz serije Mucize Doktor Hazal Turesan glumio je u digitalnoj krimi seriji Sarmasik Zamani.

View this post on Instagram

A post shared by onurtuna (@onurtuna)

NOVO - Seray Kaya je mlada glumica sa već mnogo uloga

By: TV Exposed