U utorak finale sezone serije Mehmed Fetihler Sultani | Sultan Mehmed Osvajač

Serija Mehmed Fetihler Sultani | Sultan Mehmed Osvajač, koja osvetljava život jednog od najsjajnijih vladara Osmanskog carstva, Fatih Sultan Mehmeda, biće emitovana na TRT 1 u utorak, 11. juna u 20:00, sa finalnom epizodom sezone.

U utorak finale sezone serije Mehmed Fetihler Sultani | Sultan Mehmed Osvajač

Foto Credits: Haberler

Do sada je emitovano 14 epizoda serije Mehmed Fetihler Sultani | Sultan Mehmed Osvajač, koja je stekla veliku popularnost među obožavaocima Serkan Cayoglua.

Činjenica da će serija nastaviti sa emitovanjem i u narednoj sezoni obradovala je mnoge gledaoce.

U seriji Mehmed Fetihler Sultani | Sultan Mehmed Osvajač, 15. epizoda biće finalna epizoda prve sezone. Šta će se dogoditi u finalu sezone?

Detalji finala

Mehmed, koji je osvojio Dimitria kulu i odbio Hurufi pretnju, sada ima samo jedan cilj - Konstantinopolj! Mehmed, koji misli da ima samo jednu prepreku na putu ka svom cilju, poziva Evrenosoglua u svoju prisutnost i daje mu zadatak da oduzme život Orhanu.

Konstantinos, s druge strane, planira igru da se oporavi od teškog poraza i šalje Sfrancisa na derviše.

Cilj Konstantinosa je da svima pokaže da Turci ovde neće pustiti koren. Napad Sfrancisa dovodi do toga da Osmanlije napadaju njega. Čandarli kreće na Sfrancisa!

U haremu, Halime, koja se oslobodila uloge ludaka koju je igrala, planira da otme Hala Sultanu. Hala Sultan očajnički čeka smrt. Da li će Halime uspeti da otme Hala Sultanu?

Puna akcije i napetosti, finalna epizoda serije Mehmed Fetihler Sultani | Sultan Mehmed Osvajač biće emitovana na TRT 1 u utorak, 11. juna.

NOVO - Ilker Kaleli o značaju serije Poyraz Karayel za njegovu karijeru

By: TV Exposed