Viktor Bevanda, autistični dečak koji sa 12 godina stvara prava umetnička dela!

Viktor Bevanda (12) je dečak poreklom iz Srbije kojem je u ranom detinjstvu dijagnostifikovan autizam. Autizam ga ne sprečava da stvara prava umetnička dela! Sledi njegova priča. Viktor je dečak kog su mnogi poznati stručnjaci uporedili sa najvećim slikarima u istoriji – Van Gogom i Pikasom! Rođen je u Srbiji gde je živeo do 2018. ...

Viktor Bevanda, autistični dečak koji sa 12 godina stvara prava umetnička dela!

Viktor Bevanda (12) je dečak poreklom iz Srbije kojem je u ranom detinjstvu dijagnostifikovan autizam. Autizam ga ne sprečava da stvara prava umetnička dela! Sledi njegova priča.

Viktor je dečak kog su mnogi poznati stručnjaci uporedili sa najvećim slikarima u istoriji – Van Gogom i Pikasom! Rođen je u Srbiji gde je živeo do 2018. godine kada se sa roditeljima preselio u SAD. Ovaj dečak ne govori ali je od pete godine počeo da iskazuje svoj neverovatan talenat za umetnost, odnosno slikanje. Njegov talenat je prepoznat od malih nogu a sve je naučio – sam. Bevanda je dečak koji je samouk, sve je proizvod njegove mašte i nespornog talenta i umeća.

Neke od Viktorovih slika

Viktor Bevanda crta sve. Do sada je naslikao neverovatne fotografije životinja, junaka iz crtanih filmova, raznih predela, poznatih građevina i drugo. Nema toga šta ne može da zamisli i pokretima svoje rukice pretvori u umetničko delo. Pojedine slike koje je naslikao ovaj dečak izgledaju skoro identično kao orginal. Viktor ipak voli da sve predstavi na svoj način.

Viktor Bevanda sa svojim radovima

On govori kroz slike koje stvara i mnogi nakon što pogledaju njegova umetnička dela ostaju bez daha. Zahvaljujući društvenim mrežama njegova popularnost raste iz dana u dan. Najpopularniji je na najnovijoj platfomi, tik-toku, gde njegov zvaničan profil prati preko 100.000 ljudi! Brojke na tik-toku, ali i na Instagramu i Facebook-u rastu iz dana u dan.

Viktorov zvanični sajt: Original art for sale

VIKTOR BEVANDA PROFILI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Tik Tok - https://www.tiktok.com/@vichys_art?

Instagram - https://www.instagram.com/vichys_art/

Facebook - https://www.facebook.com/Vichys-art-103889754845802/

Posetite neki od profila na društvenim mrežama ili zvaničan sajt i uživajte u remek delima ovog divnog dečaka!

By: TV Exposed