Cetin Tekindor postaje velikan turske glume

Cetin Tekindor je turski glumac rođen 16. jula 1945. u Sivasu, Turska.

Cetin Tekindor postaje velikan turske glume

Foto Credits: DiziCentral

Nakon studija pozorišta na Državnom konzervatorijumu u Ankari, profesionalno je debitovao u predstavi IV Murat 1970. godine.

Pored glume, predavao je i časove glume na Državnom konzervatorijumu Univerziteta Hacetepe i Univerzitetu Bilkent.

Cetin Tekindor je postao poznat široj publici kada je pozajmio glas liku šefa policije Stjuarta Mekmilana, kojeg igra Rok Hadson, u TV seriji Mekmilan i njegova žena emitovanoj između 1976. i 1977. na TRT-u.

Kasnije je postao slavna ličnost ulogom u produkciji Kucuk Aga iz 1984. godine, koju je režirao Yucel Cakmakli.

Debitovao u filmu Kacamak

Njegov prvi susret sa velikim ekranom bio je u filmu Kacamak iz 1987. godine, u kojem je glavne uloge delio sa Mujde Ar. Igrao je i u TV filmovima kao što su Donec, Once Canan, Son Turbedar, Kerem i drugi.

 U TV serijama, Tekindor je ostvario značajnu ulogu u seriji Yilan Hikayesi (1999), koja je postigla veliku gledanost, a nadimak mu je bio Sinan, kralj.

Nakon toga je igrao u serijama Tutku Cemberi, Uzgunum Leyla i Caylak. Za ulogu u filmu Karsilasma osvojio je nagradu za najboljeg glumca na Filmskom festivalu u Ankari 2003. godine. Takođe je osvojio nagrade za najboljeg glumca na 27. SIIAD Turkish Cinema Awards i 13. CASOD Awards za ulogu u filmu Babam ve Oglum. Veliku pažnju je privukao i ulogom Halisa Age u seriji Yali Capkini.

Cetin Tekindor nastavlja da glumi u filmovima i TV serijama, ostavljajući značajan trag u turskoj filmskoj i televizijskoj industriji.

NOVO - Fusun Demirel broji preko 60 uloga!

By: TV Exposed