Detalji o seriji Uyanis Buyuk Selcuklu... (FOTO)

Iza scene, TV serije Uyanis Buyuk Selcuklu, koja je među serijama o kojima se ove sezone najviše govori od trenutka kada je počela da se emituje na TRT 1, postoji veoma posvećen tim koji sve rešava do najsitnijih detalja. Glavni u timu su nadzornici kostima koje vodi iskusni kostimograf serije Makbule Mercan. Posle višemesečnih priprema, ...

Detalji o seriji Uyanis Buyuk Selcuklu... (FOTO)

Iza scene, TV serije Uyanis Buyuk Selcuklu, koja je među serijama o kojima se ove sezone najviše govori od trenutka kada je počela da se emituje na TRT 1, postoji veoma posvećen tim koji sve rešava do najsitnijih detalja. Glavni u timu su nadzornici kostima koje vodi iskusni kostimograf serije Makbule Mercan.

Posle višemesečnih priprema, svačija odeća je bila posebno dizajnirana, od glumaca do dodatnog tima koji se sastojao od stotina ljudi. Kostime iz serije pripremio je dizajnerski tim od 8 ljudi u više od 10 radionica uključujući 3 šnajdera, 2 kožara, 2 krojača turbana i šubara i jednog vezca.

Komade za vez na kostimu stvorili su neki važni kaligrafi kako bi bili pogodni za svaki period. Prirodno kamenje koje se koristi u nakitu u kostimografiji, vrsni renomirani majstori mesecima ručno izrađuju kako bi bio identičan periodu Velikog Seldžuka u kojem se serija odvija.

Serijal Uyanis Buyuk Selcuklu, u kojoj se svi kostimi sastoje od najmanje 8 komada, svakog ponedeljka gledaocima otvara vrata snažnog istorijskog perioda.

By: TV Exposed

NOVO-Oproštajne fotografije Serkana Cayoglua (FOTO)