Emre Altug – glumac i uspešan pop pevač

Emre Altug je turski pop pevač i glumac, rođen 14. aprila 1969. u Leventu, Istanbul.

Emre Altug – glumac i uspešan pop pevač

Foto Credits: Haberler

Poznat je po ulogama u televizijskim serijama kao što su Tatli Hayat (turska verzija The Jeffersons), Lise Defteri, Elde Var Hayat i Sihirli Annem, kao i po svojim muzičkim delima.

Nakon što je diplomirao na Odseku za pozorište Državnog konzervatorijuma Univerziteta u Istanbulu, počeo je da glumi na sceni i pevao prateće vokale za poznate umetnike kao što su Sezen Aksu, Sertab Erener, Levent Yuksel i Nilufer, pre nego što je objavio svoj prvi album pod nazivom Ibreti Alem 1998. godine.

Njegov drugi album Sicak izašao je 2003. godine, a treći album Dudak Dudaga 2004. godine, a godinu dana kasnije album Sensiz Olmuior.

Razveden od 2015. godine

Emre Altug je bio oženjen turskom manekenkom Caglom Sikel, sa kojom ima dva sina, ali su se razveli 2015. godine.

Takođe je planirao da izda album na engleskom jeziku, zbog kojeg je otputovao u SAD i želeo da sarađuje sa Markom Fajstom i Dejmonom Šarpom, koji su radili sa umetnicima kao što su Anastasija i Dženifer Lopez.

Evo nekih njegovih albuma: Ibret-i Alem (1998), Sicak (2003), Dudak Dudaga (2004), Sensiz Olmujor (2005), Kisiye Ozel (2007), Zil (2011), Yildirim Gurses Sarkilari (2017).

Emre Altug je višestruko talentovan umetnik koji je ostavio značajan trag u turskoj muzičkoj i televizijskoj industriji.

View this post on Instagram

A post shared by Emre Altuğ (@emrealtug)

NOVO - Serija Kara Para Ask je uvek dobar izbor za gledanje!

By: TV Exposed