Kriza turskih TV serija se povećava

Prema podacima koji stižu iz Turske, TV serije su izgubile 20% gledalaca, tačnije interesovanje za televizijske serije je palo za 20% od početka epidemije. U pitanju je kako se navodi publika koja je prešla na digitalne platforme i nije se vratila TV serijama. Troškovi snimanja TV serija su poskupeli. Snimanje jeftinije serije sada košta milion ...

Kriza turskih TV serija se povećava

Prema podacima koji stižu iz Turske, TV serije su izgubile 20% gledalaca, tačnije interesovanje za televizijske serije je palo za 20% od početka epidemije.

U pitanju je kako se navodi publika koja je prešla na digitalne platforme i nije se vratila TV serijama. Troškovi snimanja TV serija su poskupeli. Snimanje jeftinije serije sada košta milion i po lira po epizodi, dok one skuplje koštaju po dva i više miliona. Jedino je TRT1 kanal koji i dalje daje ogromne budžete novim projektima.

Ljudi iz produkcija su svesni da moraju nešto da promene. Razmišlja se o skraćenju trajanja epizoda, ali to vodi i ka smanjenju prihoda od reklama i pada kvaliteta same serije. Ukoliko se gledaoci ne vrate u naredne 2-3 godine gotovo izvesno doći će do bankrota bar dva TV kanala. Ove sezone, da bi dobile šansu za opstanak i novu sezonu, TV serije moraju da ostvare rejting od 6-7%.

NOVO - Ogromna zarada za Melisu Senolsun za samo 60 sekundi!

By: TV Exposed