Održano prvo ročište u slučaju tužbe zbog turske serije Atiye

Turska serija Atiye se istakla svojom neobičnom radnjom. Projekat je stekao dosta simpatija, a ponovo se našao u centru pažnje zbog jedne tužbe koja je podneta protiv kreatora serije.

Održano prvo ročište u slučaju tužbe zbog turske serije Atiye

Foto Credits: Milliyet

Yonca Eldener, koja je pisac, podnela je tužbu protiv kompanije OG Production Media upravo zbog te serije. Ona je tvrdilla da je serija Atiye nastala na osnovu knjige koju je ona napisala. Održano je prvo ročište u 2. Istanbulskom sudu za intelektualna i industrijska prava gde je sudija razmotrio ovu tužbu. Eldener je zahvetala nadoknadu od 92 hiljade turskih lira zbog kako je ona smatrala povrede njenih prava. Pored toga zahtevala je da serija bude uklonjena sa platforme dok traje suđenje.

Sud je na prvom ročištu doneo odluku koju je saopštio javnosti. Zahtev koji je podnela Yonca je odbijen. Serija za sada neće biti uklonjena sa digitalne platforme. Saslušanja su odložena do daljeg, odnosno dok optuženi u ovom slučaju, odnosno kompanija OG Production Media ne pribavi dokaze koji su im neophodni za odbranu.

NOVO - Novi glumci u novoj turskoj seriji Ada Masali | Priče jednog ostrva

By: Milt-TV Exposed