Optužen kreator serije Atiye

Pisac Buket Uzuner pokrenula je parnicu protiv kompanije OGM Pictures optužujući je da koristi likove iz knjige Uyumsuz Dafne Kamanin Maceralari u TV seiji Atiye. Istovremeno pisac priznaje da je radnja kreativno prerađena, ali po njenom mišljenju glavni likovi su i dalje prepoznatljivi i ovo je plagijarizam. Podsetimo se da je knjiga Sengal Boybas iskorišćena ...

Optužen kreator serije Atiye

Pisac Buket Uzuner pokrenula je parnicu protiv kompanije OGM Pictures optužujući je da koristi likove iz knjige Uyumsuz Dafne Kamanin Maceralari u TV seiji Atiye.

Istovremeno pisac priznaje da je radnja kreativno prerađena, ali po njenom mišljenju glavni likovi su i dalje prepoznatljivi i ovo je plagijarizam.

Podsetimo se da je knjiga Sengal Boybas iskorišćena za seriju i nije potpuno jasno zašto se žalbe ne podnose protiv ovakvog autora. Na turskom sudu je da razume problemen i donese odluke oko autorskih prava.

Podsećamo da je Netfliks takođe stekao prava na knjigu Buket Uzuner, ali još uvek se ne zna ko će ovo delo adaptirati. Ironija bi bila da to ponovo bude OGM Pictures.

By: TV Exposed

NOVO-Skandal oko filma o pevačici Bergen i dalje aktuelan