Ozge Ozpirincci je više od obične glumice!

Ozge Ozpirincci je turska glumica, producentkinja i rediteljka. Rođena je 1986. godine u Istanbulu.

Ozge Ozpirincci je više od obične glumice!

Foto Credits: Al Bawaba

Njena porodica potiče iz Dijarbakira. Nakon godine provedene kao student na razmeni u Rokfordu, Ilinois, usavršila je engleski jezik i diplomirala na Univerzitetu Sabanci sa diplomom međunarodnog poslovnog menadžmenta. Studirala je i na Institutu Li Strazberg u Njujorku.

Ozge Ozpirincci je odmah postala poznato ime u Turskoj zahvaljujući ulozi Ipek u popularnoj turskoj TV seriji Melekler Korusun | Anđeli čuvari.

Nakon toga, pojavila se u brojnim filmovima i TV projektima, kao što je prikazano u njenoj filmografiji.

Za ulogu gospođe Fikrije u filmu Veda | Zbogom nominovana je za najbolju sporednu glumicu na prestižnoj turskoj filmskoj nagradi Greenpine Film Awards 2011. godine.

Mnoge nagrade

Takođe je osvojila nagradu za najbolju glavnu glumicu u TV komediji na turskim TV nagradama Zlatni leptir za dugotrajnu seriju Ask Yeniden | Ljubav, ponovo.

Pored glume, ona podržava prava životinja i ljudska prava i pojavila se u raznim video snimcima od javnog interesa, uključujući kampanju Usvojiti kućnog ljubimca u Turskoj i kampanju UN-a On za nju.

Sa preko pola miliona pratilaca na Tviteru i 1,7 miliona pratilaca na Instagramu, Ozge Ozpirincci ima široku bazu obožavalaca od Nemačke do Azerbejdžana.

NOVO - Novi zapleti u seriji Sandik Kokusu | Miris škrinje!

By: TV Exposed