Prvi srpski film o pandemiji koronavirusa

Situacija vezana za koronavirus sigurno će biti inspiracija za mnoge buduće filmove. Ono što je možda i malo neočekivano da će kao inspiracija poslužiti i za jedan srpski film. Prvi put u 21. veku smo se susreli sa pandemijom ovolikih razmera, i celokupna situacija će autorima predstavljati veliku inspiraciju. Dok se očekuju prvi film širom ...

Prvi srpski film o pandemiji koronavirusa

Situacija vezana za koronavirus sigurno će biti inspiracija za mnoge buduće filmove.

Ono što je možda i malo neočekivano da će kao inspiracija poslužiti i za jedan srpski film.

Prvi put u 21. veku smo se susreli sa pandemijom ovolikih razmera, i celokupna situacija će autorima predstavljati veliku inspiraciju.

Dok se očekuju prvi film širom sveta koji će se baviti tom tematikom, dobili smo prvi srpski. U pitanju je nastavak filma "Pored mene", koji je proslavio Slavena Došla. Reditelj filma tog filma a i nastavka je Stevan Filipović. Nastavak koji će ove godine izaći se zove "Pored tebe", a radnja je smeštena u sam centar epidemije.

“Producent Branislav Jević koji je producirao sve moje filmove, Šejtanov ratnik, Šišanje i Pored mene, došao je na ideju da, po uzoru na jedan dosta interesantan film Searching iz 2018. godine, koji se dešava ceo maltene na desktopu glavnog junaka, da napravimo nešto što bi po formatu bilo slično ali autentično naše, dakle nekakav međunastavak filma između filmova Pored mene i Pored nas" ističe Filipović.

Radnja filma prati Minu Ninković u ulozi novinarke po imenu Ksenija. Ona će pokušati da otkrije misteriju nestanka jednog lika iz filma pored mene, u novonastaloj situaciji izazvanoj koronavirusom.

By: TV Exposed