Serija Bir zamanlar Osmanli: Kiyam epizoda 1

Radnja u ovoj seriji se odvija u periodu kada je Ahmet bio na prestolu Osmanske države, i kada se borio da se odnosi Osmanlija i Evrope prebace sa bojišta na polje diplomatije. Kao i svakom prelaznom periodu, bilo je dosta trzavica, prepirki , provokacija i obračuna. U ovim obračunima učestvuju i mnoge obaveštajne službe. Jedan ...

Serija Bir zamanlar Osmanli: Kiyam epizoda 1

Radnja u ovoj seriji se odvija u periodu kada je Ahmet bio na prestolu Osmanske države, i kada se borio da se odnosi Osmanlija i Evrope prebace sa bojišta na polje diplomatije.

Kao i svakom prelaznom periodu, bilo je dosta trzavica, prepirki , provokacija i obračuna. U ovim obračunima učestvuju i mnoge obaveštajne službe.

Jedan od junaka priče je Murat, bivši komandant sultanovih telohranitelja. On je na zahtev svoje supruge položio oružje i posvetio se porodici. Sasvim slučajno, njegova supruga Gondžanigar vidi ubistvo Šejha, svedoči o tome, zbog čega je ubiju ljudi šaha Adžema! Tu zaplet oko ovog lika tek počinje. Šah Adžem želi da svrgne sultana i da postavi svog sina na presto zbog čega sklapa saveze držeći se parole "neprijatelj mog neprijatelja moj je prijatelj".

Murat se nađe u središtu zbivanja, koja se dodatno komplikuju pojavljivanjem Kasima i Džansezu, sina i kćeri bivšeg savetnika sultana Ahmeta, pogubljenog po sultanovom nalogu, koji se dolaze osvetiti. Murat i Džansezu se zaljubljuju i ona se nađe u dilemi između osvete i ljubav...

Seriju sa prevodom gledajte na MOVTEX.COM

By: TV Exposed