Turske serije nižu uspjehe u inozemstvu

Iako je 2018. godina bila najproduktivnija kada je posrijedi izvoz turskih serija u inozemstvo, ni godinu dana kasnije uspjeh nije zanemariv. Ako treba govoriti o razlozima pada popularnost turskih televizijskih programa, onda je među njima svakako i činjenica da je posljednjih dvije-tri godine i broj turskih serija opao. U Španjolskoj su tako trenutno najgledanije turske ...

Turske serije nižu uspjehe u inozemstvu

Iako je 2018. godina bila najproduktivnija kada je posrijedi izvoz turskih serija u inozemstvo, ni godinu dana kasnije uspjeh nije zanemariv.

Ako treba govoriti o razlozima pada popularnost turskih televizijskih programa, onda je među njima svakako i činjenica da je posljednjih dvije-tri godine i broj turskih serija opao.

U Španjolskoj su tako trenutno najgledanije turske ljetne uspješnice, kao što su to „Sezona trešanja“ i „Ljubav u Inat“.

Turska serija „Naša priča“ obara rekorde u Peruu, Pakistanu i Indiji. Zanimljivo je da se u Pakistanu turske serije ne prikazuju na televiziji, već se daju na Youtube kanalima.

Osim toga u Urugvaju i Porto Riku gledana je serija „Žena“ koja je u februaru 2020. godine u Turskoj napravila finale. Treba svakako napomenuti da se serija prikazuje u primarnom terminu.

Kada je riječ o popularnosti turskih serija, često se zanemaruje njihova važnost u državama turkijskoga svijeta. Zanimljivo je tako da je serija „Zabranjena jabuka“ u Kazahstanu među 100 najgledanijih programa proglašena prvom, najgledanijom.

By: TV Exposed