Turski glumci | Can Yaman |

Can Yaman je turski glumac rođen 8. novembra 1989. godine u Istanbulu. Turska. Njegov deda po ocu je albanski imigrant sa Kosova. Njegova baka je doseljenik iz Severne Makedonije. Pohađao je Bilfen Kolej srednju školu a nakon toga i Italijansku Višu školu. U razmeni studenata studirao je u SAD, a diplomirao je 2012. godine na ...

Turski glumci | Can Yaman |

Can Yaman je turski glumac rođen 8. novembra 1989. godine u Istanbulu. Turska.

Njegov deda po ocu je albanski imigrant sa Kosova. Njegova baka je doseljenik iz Severne Makedonije. Pohađao je Bilfen Kolej srednju školu a nakon toga i Italijansku Višu školu. U razmeni studenata studirao je u SAD, a diplomirao je 2012. godine na Pravnom smeru Univerziteta Yeditepe. U TV serijama se prvi put pojavio 2014. godine ulogom Bedira u seriji Gönül İşleri.

Svoju popularnost stekao je igrajući uglavnom u komedijama, svojom glumom i izgledom. Glumac je izjavio da ranije nije želeo da igra u “muškim” serijama koje svakako imaju solidnu gledanost u Turskoj ali ne kao komedije i melodrame, pa će i dalje ostati u istom žanru.

Doživljava trenutke svoje najveće popularnost igrajući glavnu ulogu u najtraženijoj turskoj seriji u poslednje vreme - Bay Yanlis. U seriji mu društvo pravi Özge Gürel.

Uloge:

GodinaNaziv serijeUlogaGlavna/sporedna uloga
2014Gönül İşleriBedirSporedna uloga
2015İnadına AşkYalın ArasGlavna uloga
2016Hangimiz SevmedikTarık ÇamGlavna uloga
2017DolunayFerit AslanGlavna uloga
2018–2019Erkenci KuşCan DivitGlavna uloga
2020Bay YanlışÖzgür AtasoyGlavna uloga

Veoma je popularan na društvenim mrežama i njegov oficijalni Instagram profil ima 6,7 miliona pratilaca.

By: TV Exposed