Turski glumci | Can Yaman |

Can Yaman je turski glumac rođen 8. novembra 1989. godine u Istanbulu. Turska. Njegov deda po ocu je albanski imigrant sa Kosova. Njegova baka je doseljenik iz Severne Makedonije. Pohađao je Bilfen Kolej srednju školu a nakon toga i Italijansku Višu školu. U razmeni studenata studirao je u SAD, a diplomirao je 2012. godine na ...

Turski glumci | Can Yaman |

Can Yaman je turski glumac rođen 8. novembra 1989. godine u Istanbulu. Turska.

Njegov deda po ocu je albanski imigrant sa Kosova. Njegova baka je doseljenik iz Severne Makedonije. Pohađao je Bilfen Kolej srednju školu a nakon toga i Italijansku Višu školu. U razmeni studenata studirao je u SAD, a diplomirao je 2012. godine na Pravnom smeru Univerziteta Yeditepe. U TV serijama se prvi put pojavio 2014. godine ulogom Bedira u seriji Gönül İşleri.

Svoju popularnost stekao je igrajući uglavnom u komedijama, svojom glumom i izgledom. Glumac je izjavio da ranije nije želeo da igra u “muškim” serijama koje svakako imaju solidnu gledanost u Turskoj ali ne kao komedije i melodrame, pa će i dalje ostati u istom žanru.

Doživljava trenutke svoje najveće popularnost igrajući glavnu ulogu u najtraženijoj turskoj seriji u poslednje vreme - Bay Yanlis. U seriji mu društvo pravi Özge Gürel.

Uloge:

Godina Naziv serije Uloga Glavna/sporedna uloga
2014 Gönül İşleri Bedir Sporedna uloga
2015 İnadına Aşk Yalın Aras Glavna uloga
2016 Hangimiz Sevmedik Tarık Çam Glavna uloga
2017 Dolunay Ferit Aslan Glavna uloga
2018–2019 Erkenci Kuş Can Divit Glavna uloga
2020 Bay Yanlış Özgür Atasoy Glavna uloga

Veoma je popularan na društvenim mrežama i njegov oficijalni Instagram profil ima 6,7 miliona pratilaca.

By: TV Exposed