Uskoro nova turska serija Mehmed Fetihler Sultani

Prvi trejler najiščekivanije serije ove sezone, Mehmed Fetihler Sultani, koja će rasvetliti život Mehmeda Osvajača, jednog od najveličanstvenijih vladara otomanske istorije, objavljen je na TRT 1.

Uskoro nova turska serija Mehmed Fetihler Sultani

Foto Credits: Haberler

Objavljen je prvi trejler serije Mehmed Fetihler Sultani, koja se sprema da uskoro dočeka publiku na ekranima TRT 1 i koja je već zauzela mesto među najambicioznijim projektima sezone.

Prvi trejler nove istorijske serije, koja je napravila veliki odjek na društvenim mrežama ubrzo nakon objavljivanja, za kratko vreme je pogledalo stotine hiljada ljudi.

Snimanje dela serije u inostranstvu je obavljeno na platou Nour Cinema Citi u Iranu.

Stvarna istorijska ličnost

Snimci objavljenog trejlera preuzeti su iz filma proroka Muhameda, koji su izgradili holivudski dizajneri, a režirao iranski reditelj Mejid Mejidi.

Plato, gde je život Muhameda predstavljen na velikom ekranu, posebno je redizajniran za TV seriju Mehmed Fetihler Sultani.

U projektu, koji će prikazati život sultana Mehmeda Osvajača, jednog od najznačajnijih vladara osmanske istorije, priče paralelna sa životom Fatiha i važnim etapama života Ejupa el Ensarija, jednog od bitne ličnosti islamskog sveta, biće pokrivene.

Prve sekvence ovih bina napravljene su na platoima Nour Cinema Citi u Iranu. Svetski poznata zvezda Ghasan Mesud pojavila se pred kamerama za lik Ajuba al-Ansarija u ovoj novoj TV seriji.

NOVO - Serkan Cayoglu u novoj TV seriji na TRT1

By: TV Exposed