Alfred Hičkok se čitav život užasavao dve bizarne stvari

Alfred Hičkok je čovek koji je stvorio veliki broj strašnih, pa možda i najstrašnijih filmova u istoriji kinematografije. Ono što je zanimljivo oko njega je to što se od malih nogu, čitavog života plašio dve bizarne stvari. To su policija i jaja! Kada je bio dete, Alfred je počinio nestašluk. Umesto kazne, otac mu nije ...

Alfred Hičkok se čitav život užasavao dve bizarne stvari

Alfred Hičkok je čovek koji je stvorio veliki broj strašnih, pa možda i najstrašnijih filmova u istoriji kinematografije.

Ono što je zanimljivo oko njega je to što se od malih nogu, čitavog života plašio dve bizarne stvari. To su policija i jaja!

Kada je bio dete, Alfred je počinio nestašluk. Umesto kazne, otac mu nije rekao ništa već ga je poslao u policijsku stanicu sa samo jednim papirićem sa porukom. Papirić je bio namenjen načelniku policije koji ga je i pročitao. Kada je pročitao poruku, zaključao je malog Alfreda u ćeliju uz upozorenje: “To je ono što se dešava lošim dečacima”.

Ta situacija se duboko urezala u psihu slavnog reditelja da se policije plašio čitavog života.

“Moja žena zna da se ja prosto oduzmem kada vidim policajca na ulici. Ne umem ništa da progovorim”, izjavio je jednom prilikom Hičkok.

Ovo je, spekulacije su, jedan od glavnih razloga zbog čega u njegovim filmovima policajci često umiru krvavom i nasilnom smrću.

Ukoliko za prvu stvar i postoji objašnjenje, za drugu teško da se može pronaći. Odakle toliki strah prema jajetu nije poznato.

“Jaja su grozna stvar. Da li ste videli ikad išta gadnije od razbijanja ljuske jajeta i prolivanja njegove žute tečnosti? Krv je vesela, crvena, žumance je žuto i gadno. Nikada ga nisam probao”, pričao je Alfred Hičkok.

By: TV Exposed