Beren Saat uputila kritiku vlastima!

Turska se i dalje bori sa posledicama zemljotresa. Mnoge javne ličnosti na razne načine i na svoj način pomažu stanovništvu pogodjenom stravičnim dešavanjima.

Beren Saat uputila kritiku vlastima!

Foto Credits: Al Bawaba

Nažalost ne ide sve tako glatko. Pojavili su se i lopovi koji kradu humanitarnu pomoć, a pojedini kritikuju neke od odluka koje donosi vlasti. Turska glumica Beren Saat jedna je od onih koji aktivno pomažu. Ipak, Saat nije želela da javno govori o tome, pa je javnost preko medija upoznata samo sa nekim detaljima. Glumica je izrazila i neka nezadovoljstva.

Beren Saat je kritikovala odluku vlasti da univerzitete prebaci na sistem učenja na daljinu, odnosno online. Glumica smatra da ovakva odluka može da donese razne posledice po psihu mladih ljudi. Po njenom mišljenju, potrebno je što pre uspostaviti normalan život, naravno po završetku potrage za onima koji su pod ruševinama. Beren smatra i da nije potrebno da se ljudi ponovo izoluju, kao što je bio slučaj kada je izbila pandemija.

Razlog odluke su mogući protesti

Turski mediji dodaju i da je razlog odluke o učenju na daljinu taj da bi se ugušila pomisao o protestima. Studenti su često ti koji organizuju proteste, a na ovaj način će im to biti otežano. Iz dana u dan pratimo stanje u Turskoj ali i Siriji, koja je takodje pogodjena zemljotresima. Kada će stvari početi da se vraćaju u normalu, ostaje da vidimo. Prema nekim novim, za sada nepotvrdjenim informacijama, televizijske serije neće biti emitovane ni ove sedmice...

Naravno da serije nisu važne u ovakvoj situaciji, ali s obzirom da je to veoma bitna grana industrije za celu zemlju, normalizacija situacije i povratak na setove u skorije vreme bi možda i bili najbolji potezi. O tome je govorio i Oktay Kaynarca, koji je javno izneo svoj stav po tom pitanju.

View this post on Instagram

A post shared by BErEn Saat (@berenn_saat)

NOVO - Dok Cagatay Ulusoy i mnogi drugi pomažu, problem prave pljačkaši!

By: TV Exposed