„El Paso City“ Zlatibor

„El Paso City“ je tematski park koji se nalazi na 14 km od centra Zlatibora, na magistralnom putu. Nalazi se u mestu Vodice u prirodi koja ostavlja bez daha, i u kojoj se smenjuju borova šuma i pašnjaci. Dobio je naziv po istoimenom gradu koji se nalazi u SAD, i ima 6 hektara ukupne površine. ...

„El Paso City“ Zlatibor

„El Paso City“ je tematski park koji se nalazi na 14 km od centra Zlatibora, na magistralnom putu.

Nalazi se u mestu Vodice u prirodi koja ostavlja bez daha, i u kojoj se smenjuju borova šuma i pašnjaci. Dobio je naziv po istoimenom gradu koji se nalazi u SAD, i ima 6 hektara ukupne površine. Kroz tematski park protiče reka koja ga deli na dva dela. Postoji srpski i američki deo, tako da ovaj park predstavlja i mesto gde se susreću kulture dva naroda. Na srpskoj strani se nalazi crkva i zlatiborski zaseok, dok američki deo čine kaubojski grad i indijansko selo.

“El Paso City” ima šatore, hotel i brvnare u kojima može da ugosti oko 100 gostiju.Tu su i restoran, kafić, poslastičarnica, muzej, kao i teretana.

Kada je reč o kaubojskom gradu, u njemu se mogu videti razne replike, kao u vestern filmovima. Tu su zatvor, banke, pošte, razni saloni, kancelarija za šerifa. Uz restoran, tu je i muzej u kom možete videti staro oružje, a tu su i mlin, vetrenjače i drugi detalji koji su karakteristični za divlji zapad. Iza grada postoji mini naselje pod nazivom “Karavani pored reke”. Tu se nalazi osam karavana u kojima se može i prespavati, a nazive su dobili po glumcima vestern filmova – Gari Kuper, Džon Vejn…

Indijansko selo je ime dobilo po najpoznatijem poglavici – Biku koji sedi. Sastoji se od šest šatora koji okružuju prostor oko platoa za logorsku vatru. I u ovim šatorima je moguće prespavati.

Zlatiborski zaseok karakteriše 12 različitih brvnara koje predstavljaju tradiocionalno naselje iz ovih predela u toku 19. veka. U zaseoku se mogu pronaći crkva, replica parne lokomotive sa vagonima a tu je i dečije igralište.

By: TV Exposed