Ertan Saban je jučerašnji slavljenik

Postoje oni glumci koji privlače pažnju svojom harizmom i nekom pomalo i neverovatnom energijom koja kruži oko njih. Jedan od takvih glumaca je bez dileme Ertan Saban.

Ertan Saban je jučerašnji slavljenik

Foto Credits: Internet Haber

Ertan Saban je juče proslavio svoj 45. rodjendan. Glumac je rodjen 4. decembra 1977. godine u Skoplju, Severna Makedonija, u tadašnjoj SFRJ. Glumac je turskog porekla a ima dvojno, makedonsko i tursko državljanstvo. Ertan govori istanbulskim dijalektom i uskupskim dijalektom koji rizikuje da se izgubi na turskom.

Saban iza sebe ima veliki broj serija i filmova, čak 40 projekata. Pojavio se u 12 filmova, od kojih su poslednji Limonata iz 2015. godine, Cicero iz 2019. i Aci Kiraz iz 2020. godine. Trenutno briljira u popularnoj TV seriji Gelsin Hayat Bildigi Gibi / Neka život dodje kako zna, u glavnoj ulozi Sadija Payaslija. Pre toga je glumio u Netflixovoj seriji Yakamoz S-245 i televizijskoj seriji Son Nefesime Kadar / Do poslednjeg daha. Pored navedenih projekata, glumio je u serijama Seref Bey, Gel Dese Ask, Avlu, Fatih, Elveda Rumeli i drugim. Pored glume oprobao se i kao scenarista, napisao je i scenario za film Limonata.

Glumac se ističe visinom od čak 192 cm. Oženjen je Ebru Ozkan od 2016. godine i ima kćerku Biricik. Njegov mladji brat, Erman Saban je takodje glumac.

NOVO - Novo odlaganje serije Kral Kaybederse / Ako kralj izgubi

By: TV Exposed