Ford v Ferrari (2019) - Novi Filmovi

Priča prati američkog dizajnera automobila Carroll Shelbi i vozač Ken Miles koji se bore protiv korporacijskog uplitanja i zakona fizike da bi napravili revolucionarni trkački automobil za Ford kako bi pobedili Ferrari u 24 sata Le Man-a 1966. godine. Film je režirao James Mangold, a scenario su pisali Jez Butterworth i John-Henry Butterworth. Glavne uloge ...

Ford v Ferrari (2019) - Novi Filmovi

Priča prati američkog dizajnera automobila Carroll Shelbi i vozač Ken Miles koji se bore protiv korporacijskog uplitanja i zakona fizike da bi napravili revolucionarni trkački automobil za Ford kako bi pobedili Ferrari u 24 sata Le Man-a 1966. godine.

Film je režirao James Mangold, a scenario su pisali Jez Butterworth i John-Henry Butterworth. Glavne uloge tumače Matt Damon, Christian Bale i Jon Bernthal.

Film je premijerno prikazan 15. novembra 2019. godine ( u SAD). Trajanje filma je 152 minuta. Budžet za snimanje je iznosio $97,600,000, a trenutna zarada je $225,508,210.

Radnja filma

Dok brzi trkački automobili Rosso-Corsa Enza Ferrarija dominiraju sredinom šezdesetih godina moto-sporta, američki dizajner automobila, Carroll Shelbi, primoran je da se povuče nakon pobede u zahtevnoj trci izdržljivosti Le Mansa iz 1959. godine. Ali, donedavno, neočekivani predlog potpredsednika automobilske kompanije Henri Ford, Lee Iacocca, pružiće priliku da pobede Italijane u sopstvenoj igri. Sada, pod tim hitnim okolnostima, britanski vozač sportskih automobila i inženjer trke, Ken Miles, nerado pristaje pružiti ruku i poboljšati imidž firme, jer Fordov trkački tim ima manje od devedeset dana da prepiše istoriju. Kao rezultat toga, nekonformistički dvojac predstavlja moćni trkački automobil visokog performansi Ford GT40 Mk I. Mogu li Shelbi i Miles prekinuti Ferrarijev trag?

Nagrade i priznanja

Nacionalni odbor za reviziju izabrao ga je za jedan od deset najboljih filmova godine, a na 92. nagradama Akademije dobio je četiri nominacije, uključujući i najbolju sliku, i osvojio nagradu za najbolju filmsku montažu i najbolju montažu zvuka. Za svoju ulogu Bejl je nominovan za nagradu Zlatni globus za najbolju glumačku ulogu - dramu i nagradu Ceha scenarista za izvanredne performanse muškog glumca u glavnoj ulozi.

Nekoliko scena je snimljeno na stazama u Džordžiji. Tribine, pit-stopovi i garaže Le Man replicirane su poput orginalnih u avio-parku Agua Dulce u Agua Dulce. Područje hangara gde su razvijeni automobili (prvobitno u LAKS-u) snimani su na Međunarodnom aerodromu Ontario u Ontariju

By: TV Exposed