Hrvatska serija - Kud puklo da puklo

Kud puklo da puklo je hrvatska telenovela snimana od 2014. do 2016. godine. Snimljeno je 2 sezone i 350 epizoda ukupno. Autor serije je Vlado Bulić, koji je zajedno sa Mirnom Miličić napisao i scenario. Režiseri su Kristijan Milić, Ivan Pavličić, Stanislav Tomić i Robert Orhel. Epizoda traje u proseku 45 minuta. Za potrebe pesme ...

Hrvatska serija - Kud puklo da puklo

Kud puklo da puklo je hrvatska telenovela snimana od 2014. do 2016. godine. Snimljeno je 2 sezone i 350 epizoda ukupno.

Autor serije je Vlado Bulić, koji je zajedno sa Mirnom Miličić napisao i scenario. Režiseri su Kristijan Milić, Ivan Pavličić, Stanislav Tomić i Robert Orhel. Epizoda traje u proseku 45 minuta. Za potrebe pesme snimljena je i pesma Odo ja, koju izvodi jedna od najpopularnijih hrvatskih pevačica Jelena Rozga.

Prva sezona emitovana je od 15. septembra 2014. do 7. juna 2015. Druga sezona počela je sa emitovanjem 7. septembra 2015, a završila 9. juna 2016.

Uloge u seriji:

  • Katarinu Gavran glumila je Mirna Medaković
  • Damir Gavran - Momčilo Otašević
  • Mile Gavran - Milan Štrljić
  • Stipe Žulj - Miodrag Krivokapić
  • Ljubo Žulj - Stjepan Perić
  • Josip Tepavac - Asim Ugljen
  • Barbara Murgić - Ecija Ojdanić
  • Sveto Tepavac - Žarko Radić
  • Krešimir Kolarić - Janko Popović Volarić

Radnja serije:

Radnja serije Kud puklo da puklo odvija se u Ostrovcu, selu na rubu nacionalnog parka. Priča prati Damira (Momčilo Otašević), rendžera u nacionalnom parku i Katarinu (Mirna Medaković), lekarku, koji se presele u Ostrovac prema volji Katarinog deda.

Đuro (Mate Gulin), Katarinin deda, živeo je veći deo svog života kao pustinjak, ali je malo bogatstvo ostavio svojim unucima Katarini, Tomislavu (Miran Kurspahić) i Krešu (Janko Popović Volarić) pod uslovom da provedu godinu dana u njegovoj trošnoj kući u Oštrovcu. Da nisu, novac bi pripao selu. Pošto je selo na ivici propasti, ovaj novac mogao bi značiti njegov spas. Stoga će selo, barem u početku, učiniti sve da Đurove unuke otera i stekne bogatstvo.

Damirov otac Mile (Milan Štrljić) vodi lokalni odbor, ali njegov protivnik Sveto (Žarko Radić) čini sve kako bi dobio svoj položaj. Mnogi meštani, uključujući učiteljicu, Barbaru (Ecija Ojdanić); sveštenik, Mirko (Ivan Herceg); Milin najbolji prijatelj, Stipe (Miodrag Krivokapić); i lokalna kafana, Ane (Barbara Vicković), takođe su u odboru.

Svaki od njih, osim sveštenika, slaže se da bi bilo dobro da se između sebe posvađaju Đurini unuci. Pošto je novac na redu, Đurovi unuci moraju se redovno svađati sa seljanima. Određeni uslovi u kući, kao što su struja i tekuća voda, takođe služe da im budu neugodnije.

By: TV Exposed