Huawei nova 9 – kamere koje privlače pažnju

Mobilni telefon Huawei nova 9 je privukao veliku pažnju zbog svojih kamera. Da li je ta pažnja opravdana? Pokušaćemo da dođemo do nekih odgovora.

Huawei nova 9 – kamere koje privlače pažnju

Foto Credits: Promo / Huawei

Ono što je činjenica je da su kamere veoma značajan deo mobilnih telefona današnjice. Gotovo da se ne može zamisliti model telefona bez dobre kamere. U korak sa tim, kompanija Huawei je odlučila da novi model pod nazivom Nova 9 opremi posebno konfigurisanom kamerom, sa algoritmima njihovih flegšip telefona. Jedan od glavnih aduta kamere je to što ima 50 megapiksela. Reč je o Ultra vision kameri, čiji senzor ima RYYB niz filtera boje. U pitanju je nešto što su imali moćni Huawei P40 i P50 modeli. Taj niz filtera boje omogućuje kameri do 40% više svetlosti. To je veoma značajno pri noćnim fotografijama, ali i fotografijama uslikanim preko dana jer donosi slike koje su verodostojnije, bogate detaljima i sa što manje šuma kada se napravljena fotografija uveća. Glavna kamera ima senzor od 1/1,56 inča, a tu su i AIS (inteligentna stabilizacija kadra) i XD Fusion tehnologija koja pomaže brzoj obradi velike količine informacija. Sve to doprinosi jasnoći fotografija uslikanim u svim uslovima.

Pored glavne kamere, tu je i širokougaona od 8 megapiksela i 120 stepeni, kao i dve kamere od po 2 MP koje služe za proračun kadra i bolje efekte. Kada ste u neposrednoj blizini objekta koji želite da uslikate, kamere će same preći na makro režim, automatski bez dodatnih podešavanja.

Za ljubitelje selfija- sjajna vest. Prednja kamera Huawei nova 9 telefona ima 32 megapiksela, a pored fotografija visoke rezolucije, omogućeno je snimanje u 4K u 30 ili čak 60 FPS. Prednja i zadnje kamere imaju Slow-motion i mod koji omogućava Time-lapse video zapise što donosi dodatni ugođaj korisnicima.

Kada je reč o dimenzijama uređaja one iznose 160 mm kada je u pitanju visina, 73.7 mm širina i 7.77 mm dubina. Telefon je težak oko 175 grama.

Ekran je OLED tipa sa osvežavanjem od 120 Hz. Dimenzija dijagonale ekrana je 6.57 inča sa zaobljenim uglovima na displeju. Rezolucija iznosi 2340x1080 piksela, dakle u pitanju je FullHD+.

Huawei nova 9 je opremljen moćnim Qualcomm Snapdragon 778G 4G procesorom koji ima osam jezgara. Kada je u pitanju grafički čip, reč je o takođe vrlo dobrom Adreno 642L. Operativni sistem koji pokreće ovaj uređaj je dobro poznati EMUI12.

Memorija telefona iznosi 8 GB kada je u pitanju RAM i 128 GB kada je u pitanju interna memorija telefona.

Baterija je kapaciteta 4300 mAh. Kada je reč o punjenju telefon podržava Huawei SuperCharge maksimalne snage 66.5W. Uz telefon dolaze punjač i USB Type-C kabl, što je svakako pohvalna stvar.

Tu je i režim čitanja/pisanja, režim emulacije kartice (plaćanje SIM karticom, ili HCE) je takođe podržan.

Sve to možete dobiti po ceni od 61.999 RSD, oko 525 evra (prema podacima sa zvaničnog sajta).

 By: Milt-TV Exposed