Kakva je serija Hay Sultan?!

Borba digitalnih i TV serija u Turskoj se nastavlja. Značajan iskorak u napretku digitalnih serija ostvarila platforma turskog nacionalnog TV kanala TRT pod nazivom Tabii.

Kakva je serija Hay Sultan?!

Foto Credits: IMDB

Hay Sultan je jedna od serija pripremljenih za digitalnu platformu TRT-a,Tabii, naravno, i uložen je veliki trud.

Sve informacije o priči serije, glumačkoj ekipi i ostalim detaljima možete pronaći u našim vestima.

Ova zadivljujuća priča, koja je počela u Bagdadu 1135. godine, fokusira se na povratak Abdulkadira Geylanija u ovaj drevni grad nakon duge izolacije. Abdulkadir Geylani i Esref, koji su se upoznali tokom svojih putovanja, zajedno će krenuti u Bagdad.

Vraćajući se iz svoje osamljenosti, Abdulkadir Geylani uviđa haos u gradu i ulazi u borbu za prava. Esref je osoba koju je Gejlani pre nekoliko godina uklonio iz Batinilika i odveo u svoju dervišku ložu. Esref, koji je postao Gejlanijev učenik, otišao je potom u daleke zemlje.

Dobar glumački kadar

Glumci kao što su Mehmet Ozgur, Kerem Arslanoglu, Melisa Asli Pamuk, Taner Turan i Aytek Sayan učestvuju u seriji Hay Sultan koja govori o životu velikog islamskog učenjaka Abdulkadira Geylanija.

Serija je dakle donela još jednu istorijsku priču i za sada dobija zaista pohvalne i dobre komentare. Zanimljiva priča i jak glumački kadar su nešto što serija Hay Sultan nudi.

NOVO - Tarik Emir Tekin kao unuk Halisa Age u seriji Yali Capkini

By: TV Exposed