Kazne za serije Hudutsuz Sevda i Sakla Beni

Dve nove turske serije iz nove sezone, Hudutsuz Sevda i Sakla Beni, imaju nešto zajedničko.

Kazne za serije Hudutsuz Sevda i Sakla Beni

Foto Credits: DiziCentral

Oba projekta TV serije uspela su da iznerviraju mnoge gledaoce u svojoj prvoj epizodi.

Serija Hudutsuz Sevda postala je izvor velikih kritika na društvenim mrežama u vezi sa nasiljem nad ženama. Ove žalbe upućene su i Vrhovnom savetu radija i televizije.

Slično, serijal projekat pod nazivom Sakla Beni, emitovan na televiziji Star, dobio je velike kritike na društvenim mrežama zbog scene koja bi štetila moralnom razvoju dece i mladih.

Ova scena je takođe uhvaćena na radaru RTUK-a.

Odluka RTUK-a

RTUK je izrekao razne kazne za obe serije, što je otkrilo čudnu situaciju na tržištu TV serija.

Iako su obe serije postigle niske ocene u svojoj prvoj epizodi, došlo je do značajnog povećanja gledanosti u epizodama koje su pratile reakcionarne scene.

Serije Sakla Beni i Hudutsuz Sevda se obe emituju četvrtkom uveče, a sve je više gledalaca počelo da prati obe nakon žestokih kritika. Ova koincidencija, koja je jasno vidljiva u ocenama, zapravo je stvorila veliku promotivnu priliku tako što je stekla široku interakciju kroz kontradiktorne scene na društvenim medijima.

Iako produkcijski tim obe serije to nije uradio dizajnom, pošto su kontradiktorne scene privukle pažnju na društvenim mrežama, postalo je jasno da ova situacija može pozitivno uticati na gledanost serije.

View this post on Instagram

A post shared by saklabeni (@saklabeniresmi)

NOVO - Pohvale za seriju Yabani | Divlji i njene glumce

By: TV Exposed