Letnje turske serije u problemu - Šta je razlog?!

Ovog leta počeo je popriličan broj novih turskih TV serija. Ipak, samo mali broj njih uspeva da se izbori za dobar rejting.

Letnje turske serije u problemu - Šta je razlog?!

Foto Credits: DiziCentral

Nove letnje turske serije koje su počele u prethodnom periodu su uglavnom romantične komedije i drame. Leto nije ni na sredini a već smo dobili tri finala projekata koji su počeli u novoj sezoni. Serije Icimzdeki Ates | Vatra u nama i Sevmek Zamani | Vreme za ljubav završene su već u petoj epizodi. Pre nekoliko dana je potvrdjeno i da će serija Gizli Sakli | Na tajnom zadatku koja se emituje na turskom Fox TV-u uskoro biti završena. Ovaj projekat će imati svoje finale početkom avgusta u epizodi broj 8. Postoji još nekoliko serija koje imaju problema sa rejtingom, pa ne bi bilo iznenadjenje da već naredne nedelje dobijemo vesti o novim finalima.

Razloga za nizak rejting novih turskih serija ima nekoliko. Letnja sezona generalno donosi nešto niži rejting zbog velikih vrućina i toga što su ljudi manje u kućama uz televizore. Ipak, kada neka serija donese radnju koja privlači publiku i to nije nepremostiva prepreka. Primer za to je serija Tozluyaka ali i projekat Duy Beni | Čuj me, koji je nakon izuzetno lošeg starta značajno popravio svoj rejting u drugoj, pogotovo trećoj epizodi. Pored ove dve serije pažnju privlači i Senden Daha Guzel | Lepša od tebe, serija koja ima snažnu podršku na društvenim mrežama.

Može se reći da već neko vreme dolazi do problema u turskim TV serijama uzrokovanih nemaštovitim ili čak lošim scenarijima. Primer za to su i serije nastale pre letnje sezone. Istorijska serija Destan | Legenda je u startu mnoge oduševila da bi pred kraj sezone pomalo i razočarala svojom pričom. Serija Kara Tahta je nakon produženja (najavljen kraj u 13. epizodi) takodje dobila tok koji se ne dopada nekim gledaocima.

Svi se nadaju da je ovo samo mala kriza i da nas u budućnosti očekuju sjajne turske TV serije.

View this post on Instagram

A post shared by DUY BENİ (@diziduybeni)

NOVO - Sevval Sam u šestoj sezoni serije Yasak Elma

By: TV Exposed