La Reina del Sur - Meksička Serija

La Reina del Sur je serija produkcijske kuće Telemundo. Serija je snimana po španskom bestseleru Kraljica juga, autora Artura Peresa Revertea. Režiseri serije su Mauricio Cruz i Walter Doehner, a scenario su pisali Juan Marcos Blanco i Valentina Párraga. Za sada su emitovane 2 sezone i ukupno 123 epizode. Kate del Castillo u seriji glumi ...

La Reina del Sur - Meksička Serija

La Reina del Sur je serija produkcijske kuće Telemundo. Serija je snimana po španskom bestseleru Kraljica juga, autora Artura Peresa Revertea.

Režiseri serije su Mauricio Cruz i Walter Doehner, a scenario su pisali Juan Marcos Blanco i Valentina Párraga. Za sada su emitovane 2 sezone i ukupno 123 epizode.

Kate del Castillo u seriji glumi glavnog lika - Terezu Mendozu. Kate je započela svoju filmsku karijeru sa „Poslednjim begom“ 1978. godine i postala je poznato lice u latinoameričkim zemljama nakon što je u „Muchachitas“ glumila Leticiju. Iako je njen prvi holivudski debi bio 2006. godine filmom „Bordertown“, talentovana meksička glumica se tek 2011. godine ponovo pojavila širom Latinske Amerike, ulogom Tereze Mendoze. Ulogom u Duenos del Paraiso 2015. godine, del Castillo je nastavila saradnju s Telemundo-om i ponovo se vratila ulogom Tereze "La Mexicano" Mendoza 2019. godine.

Pored Kate, u seriji značajne uloge imaju Humberto Zurita kao Epifiano Vargas, takođe poznat kao "Kum" i vođa kartela Sinaloa, Roul Bova kao Mendozin ljubavnik Francesco Lupo Belmondo, Paola Nunez kao sporedni antagonista Kira, Antonio Gil kao Oleg Iasikov, Terezin ​​odan prijatelj. U seriji se mogu pronaći i glumci poput Miguela de Miguela koji igra Teo Aljarafe, Christina Urgel kao Patricia, Alejandro Calva kao Cesar Guemes, Christian Tappan kao Villi Rangel i Mark Tacher.

Radnja serije

Ako ste neko ko uživa u priči sa ženskim protagonistom, onda je La Reina del Sur serija sigurno namenjena vama. La Reina del Sur, u prevodu "Kraljica Juga", zasnovana je na hronikama mlade Meksikanke, Tereze Mendoze, koja uz pomoć svog surovog poslovnog smisla i borbe postaje jedno od najmoćnijih i najopasnijih imena u podzemnom svetu međunarodne trgovine drogom. Nakon smrti svog dečka, Tereza ​​beži da spasi svoj život i na kraju stigne do juga Španije. Pokušava započeti novu fazu svog života, ali još jednom se uvlači u svet trgovine narkoticima i doživljava smrt druge voljene osobe. Jednim udarcem za drugim, Tereza ​​konačno odlučuje da uzme stvar u svoje ruke. Sa svojim vešto izgrađenim savezima i poslovnim veštinama, Tereza ​​„La Mexicana“ Mendoza postaje šef sopstvene organizacije i počinje da kontroliše međunarodni posao koji se bavi trgovinom narkoticima. Sezona 1 je završena 30. maja 2011. godine, finalnim i žestokim dvobojem između Tereze i Ratasa.

Druga sezona nas vodi 8 godina unapred u Terezinom životu. Započela je da živi jednostavnim i izolovanim životom u italijanskoj Toskani, daleko od senki svoje prošlosti. Ali, sudbina je ponovo, nakon osam godina, vraća u podzemlje trgovine drogom, nakon što je njena ćerka Sofija oteta. Neizbežno ponovno spajanje sa njenim neprijateljima iz prošlosti vodi je na neprekidni emocionalni put izdaje i opasnosti sa mnogim iznenađujućim otkrićima koja će biti otkrivena na putu. Na kraju, Tereza ​​se ponovno spaja sa svojom ćerkom, ali kada sazna istinu koja stoji iza otmice, ona počinje da se sveti. Nakon nekoliko strateških zavera i drama, Terezini neprijatelji igraju posljednju kartu iz te situacije ona beži i sleće u nepoznato mesto. Kao jedan od najvećih budžeta i najdugovječnijih projekata Telemundoa, La Reina del Sur obuhvata ukupno 123 epizode ​. Od toga 63 u sezoni 1 i 60 u sezoni 2. Serija je odlično primljena od strane publike i osvojila je mnoge međunarodne nagrade.

Treća sezona?

Druga sezona serije La Reina del Sur premijerno je predstavljena 22. aprila 2019. Akciona serija sa pravom proporcijom drame, trilera i romantike privukla je pažnju miliona gledalaca. Ne bi bilo pogrešno reći da fanovi s nestrpljenjem očekuju sezonu 3. Iako još uvek nije otkriveno bilo kakvo čvrsto ažuriranje moguće treće sezone. Ako bude obnovljena, sezona 3 La Reina del Sur može izaći negde krajem 2020. U međuvremenu, možete da pogledate i njenu englesku adaptaciju „Kraljica juga“.

By: TV Exposed