Milionske zarade za turske glumce od Netflixa

Digitalne platforme su se umešale u tržište turskih serija i prave ozbiljnu pometnju. Cilj im je jasan, uzeti najviše moguće gledalaca upravo od televizijskih serija.

Milionske zarade za turske glumce od Netflixa

Foto Credits: NTV

Novinari publikacije Ucankus dobili su pouzdane informacije koliko turski glumci zarađuju od ove digitalne platforme. Brojevi su zaista neke i šokirali! Ranije je zarada bila oko 150 hiljada turskih lira po epizodi, sada je iznos nekoliko puta uvećan. Najmanja plata je 50.000 američkih dolara (oko 435 hiljada turskih lira) po epizodi. Plate idu i do 120.000 dolara po epizodi (milion i pedeset hiljada TL) za one najveće zvezde.

Primera radi, Beren Saat je zaradila 110.000 dolara po epizodi za seriju Atiye. To je negde oko 955 hiljada turskih lira. Engin Akyurek je dobio iznos od 90.000 dolara (780 hiljada TL) za njegovu seriju. Uz to, glumci sve više učestvuju u stvaranju same serije. Engin je u njegovoj novoj seriji ne samo glumac, već i jedan od kreatora same ideje za scenario. Cagatay Ulusoy je pored toga što je tumačio glavnu ulogu u filmu Životi od papira, bio i kreativni producent.

Utisak je da digitalne platforme ne samo da plaćaju dobro, već i razvijaju kreativnost glumaca, što je mnogima veoma značajno. Turski glumci ne samo da zarađuju dobro, već se i dodatno razvijaju i usavršavaju radom na Netflixovim projektima.

Digitalne platforme dobijaju bitke sa televizijskim kanalima i uzimaju sve veći broj glumačkih zvezda. Vlasnik kanala TV8, Acun Ilicali je odlučio da uđe u ovu trku i ponudi glumcima iznose od 200-300 hiljada lira za uloge u serijama njegove digitalne platforme Exxen.

Ipak, Netlflix je toliko podigao zaradu glumaca da polako postaju apsolutni pobednici. Uz to, Netflix nije jedina digitalna platforma koja pravi problema televizijskim serijama. Na tržište u Turskoj su se umešale i druge međunarodne digitalne platforme Amazon, HBO, Disney…

NOVO - Cagatay Ulusoy i Aras Bulut Iynemli zajedno na sceni u seriji Vodomar  - nije realno!

 By: Milt-TV Exposed