Miloš Biković o sudbini Petra Maraša "Južni vetar"

Reditelj Miloš Avramović i Miloš Biković imaju viziju o Petru Marašu i u trećem delu filma “Južni vetar”, ukoliko im se ostvari san da snime trilogiju o kralju srpskog podzemlja. Miloš Biković ostavio je jasnu poruku: “Ambicija autorske i glumačke ekipe filma “Južni vetar 2” je da napravi dobar, uzbudljiv i dinamičan film. Skretanje pažnje na metastaziran ...

Miloš Biković o sudbini Petra Maraša "Južni vetar"

Reditelj Miloš Avramović i Miloš Biković imaju viziju o Petru Marašu i u trećem delu filma “Južni vetar”, ukoliko im se ostvari san da snime trilogiju o kralju srpskog podzemlja.

Miloš Biković ostavio je jasnu poruku: "Ambicija autorske i glumačke ekipe filma “Južni vetar 2” je da napravi dobar, uzbudljiv i dinamičan film. Skretanje pažnje na metastaziran društveni kontekst u kojem vlada zlo je drugi, ali ne manje važan zadatak. Priča o “Južnom vetru” nije gotova. Verujem da ćemo, kada tu sagu budemo završili, moći da donesemo sud o celokupnom projektu i poruci koju on šalje".

O IDJ Videos generacijama, Miloš Biković tvrdi: “Južni vetar” nije namenjen samo tim generacijama. To se vidi kroz činjenicu da smo posle skoro 10 godina vratili publiku u bioskope. Imali smo više od milion gledalaca, i to kada je u pitanju samo prvi deo filma. “Južni vetar” nije namenjen ni samo IDJ klincima. Upravo suprotno. Namenjen je svima, a pre svega onima koji vole dobar i uzbudljiv film takvog žanra".

Na pitanje o sudbini Petra Maraša, Miloš je rekao: "Ne bih rekao da je Petar Maraš postao idol, pre možda neka vrsta kultnog junaka. Dobro se uklapa u neku arhetipsku predstavu o mangupu ili lošem momku sa ovih prostora. On ima mogućnost da postane kultni lik koji se pamti. I koji je simpatičan, iako je antiheroj. Neko poput filmskih junaka kao što su Toni Montana, Toni Soprano, Majkl Korleone. Svi oni su postali kultni junaci filmskih ostvarenja u kojima su glavni likovi, pa i Petar Maraš".

By: TV Exposed