Nova turska istorijska serija o životu Ahmad Yasawi

Novu sezonu serija u Turskoj će bez dileme obeležiti istorijski sadržaji. Sprema se i snima nekoliko istorijskih TV serija. Rad na veoma skupom projektu Barbaros napreduje nešto sporijim tempom nego što je očekivano. Kompanija Es Film je odlučila da ne gubi vreme, već da potpiše novi ugovor sa kanalom TRT1 za snimanje nove istorijske serije. ...

Nova turska istorijska serija o životu Ahmad Yasawi

Novu sezonu serija u Turskoj će bez dileme obeležiti istorijski sadržaji.

Sprema se i snima nekoliko istorijskih TV serija. Rad na veoma skupom projektu Barbaros napreduje nešto sporijim tempom nego što je očekivano. Kompanija Es Film je odlučila da ne gubi vreme, već da potpiše novi ugovor sa kanalom TRT1 za snimanje nove istorijske serije. Ova serija pratiće život Ahmad Yasawija.

Snimanje ovog projekta počinje u narednom periodu u Konyi. Serija će se sastojati od 26 epizoda, od kojih će svaka trajati po 50 minuta. Još uvek nisu objavljene informacije vezane za glumački kadar.

Ahmad Yasawi (1093–1166) bio je turski pesnik ​​i sufi, rani mistik koji je vršio snažan uticaj na razvoj sufijskih redova širom sveta koji govori turski jezik. Yasawi je najraniji poznati turski pesnik koji je poeziju komponovao na srednjokurskom jeziku. Bio je pionir popularnog misticizma, osnovao je prvi turski sufijski red, Yasawiyya ili Yeseviye, koji se vrlo brzo proširio na područja koja govore turski jezik. Bio je hanafijski učenik poput svog murshida, Yusufa. Hamadanija.

By: TV Exposed