Nova turska serija Kizilelma: Bir Fetih Oykusu / Priča o osvajanju crvene jabuke

Jedna od važnih istorijskih produkcija pripremljenih za digitalnu platformu Tabii je Kizilelma: Bir Fetih Oykusu / Priča o osvajanju crvene jabuke.

Nova turska serija Kizilelma: Bir Fetih Oykusu / Priča o osvajanju crvene jabuke

Foto Credits: IMDB

Serija Kizilelma: Bir Fetih Oykusu  / Priča o osvajanju crvene jabuke, koja privlači pažnju svojom pričom o procvatu Osmanskog carstva, ima i impresivnu glumačku ekipu.

Naravno, sve detalje o seriji objavljenoj na platformi možete pronaći u našim vestima.

Serija Kizilelma Elma Bir Fetih Oykusu / Priča o osvajanju crvene jabuke, vodi publiku u dane detinjstva Mehmeda Osvajača, Šehzade Mehmeda, koga je odgajao njegov učitelj Aksemseddin sa idealom Kizilelme.

Radnja serije

Upečatljivi događaji koje je Mehmed doživeo tokom svojih kneževskih godina, pouke koje je uzeo, gorko-slatka iskustva koja je okusio stopama svetskog cara su nešto što možete gledati u ovoj seriji.

U priči serije Kizilelma: Bir Fetih Oykusu  / Priča o osvajanju crvene jabuke, Aksemseddin, kao bivši lekar, koji je šeik Bajramisa, pozvan je u palatu u Jedrenu da izleči Humu Hatun, sultanovu ženu, koja je bila bolesna.

Aksemseddin ostaje u palati jer leči Humu Hatun, a Šehzade Mehmedu je potreban novi lek. Iako Čandarli Halil-paša čini sve da onesposobi Aksemseddina, on ne može sprečiti Šehzadea Mehmeda da se u mladosti popne na presto. Razlog za to je neočekivana smrt Šehzade Aladina tokom Karamanove kampanje koja preokreće sve proračune Čandarli Halil-paše.

Dakle u pitanju je još jedna istorijska priča koja zaista privlači sve više simpatija.

NOVO - Kakva je serija Hay Sultan?!

By: TV Exposed