Otkazan Kanski festival, zvaničnu selekciju će ipak predstaviti

Kanski festival je otkazan za ovu godinu, barem u fizičkom obliku. Razlog je dobro poznat, pandemija koronavirusa. Ipak, svoju zvaničnu selekciju Kanski festival će ipak predstaviti. Filmove iz zvanične selekcije će predstaviti u junu mesecu. Oni će biti delegirani na partnerske festivale i u bioskopske dvorane. Festival u Veneciji će odluku o svojoj sudbini doneti ...

Otkazan Kanski festival, zvaničnu selekciju će ipak predstaviti

Kanski festival je otkazan za ovu godinu, barem u fizičkom obliku.

Razlog je dobro poznat, pandemija koronavirusa. Ipak, svoju zvaničnu selekciju Kanski festival će ipak predstaviti. Filmove iz zvanične selekcije će predstaviti u junu mesecu. Oni će biti delegirani na partnerske festivale i u bioskopske dvorane.

Festival u Veneciji će odluku o svojoj sudbini doneti krajem meseca, a postoje i festivali za koje je izvesnije da će biti održani.

"Ići ćemo u Toronto, Dovil, Angulem, San Sebastijan, Njujork, Busan, čak i na Festival Limijer u Lionu. Sa Venecijom želimo da odemo i korak dalje i da predstavimo filmove zajedno", izjavio je umetnički direktor festivala Tjeri Fremo.

Kanski festival pridružiće se i ostalim vodećim svetskim filmskim manifestacijama koje su najavile globalni filmski festival "We Are One", a koji počinje od 29. maja.

By: TV Exposed