Oyku Celik u novoj istorijskoj seriji

Turska glumica Oyku Celik je na setovima od 2009. godine i postala je nezaboravno ime sa svojim različitim ulogama. Sada je potpisala ugovor za rad u novoj televizijskoj seriji.

Oyku Celik u novoj istorijskoj seriji

Foto Credits: Internet Haber

Glumica će publiku odvesti u početak 1900.-ih godina sa svojom novom serijom koja će se emitovati na digitalnoj platformi TRT-a. Oyku Celik, koja je preuzeo glavnu ulogu u seriji Teskilat-i Mahsusa Tripoli, završila je snimanje ovog projekta. Celik, koja će u seriji tumačiti lik Lejle, bila je pred kamerama za seriju čija se priča odvijala za vreme Otomanskog carstva.

Serija govori o Teskilat-i Mahsusi, koja je korišćena kao obaveštajno i propagandno oruđe između 1913. i 1918. godine nakon druge ustavne ere, odnosno o tajnoj organizaciji osnovanoj pod Enver-pašom u okviru Ittihat ve Terakki Cemiyeti. Neki delovi ove nove serije snimani su u Tunisu i Alžiru. Safak Bal i Oguz Ozturk sede u rediteljskoj fotelji produkcije, koja govori o pravoj špijunskoj priči.

Oyku Celik, koja je delila glavnu ulogu sa Ali Ersanom Duruom u produkciji, ranije je glumila u projektima smeštenim u vreme Otomanskog carstva, ali starijeg datuma.

Najzapaženiju ulogu u dosadašnjoj karijeri je imala popularnoj istorijskoj TV seriji Dirilis Ertugrul. Celik, koja je igrala lik Sirme Hatun u TV seriji Dirilis Ertugrul, koja govori o periodu osnivanja Otomanskog carstva, sada će zauzeti svoje mesto u priči smeštenoj u poslednju fazu kolapsa carstva.

NOVO - Sude Zulal Guler u seriji Tozluyaka

By: TV Exposed