Pet nedelja bez emitovanja serije Kizilcik Serbeti / Šerbet od brusnice

Ono što se dešavalo pre 23. epizode ​​serije Kizilcik Serbeti / Šerbet od brusnice, čije se emitovanje očekivalo u petak, 14. aprila, zauzelo je prvo mesto na dnevnom redu na društvenim mrežama.

Pet nedelja bez emitovanja serije Kizilcik Serbeti / Šerbet od brusnice

Foto Credits: DiziCentral

Poznata imena iz svih sfera života u Turskoj kritikovala su zabranu serije na društvenim mrežama. Nakon što je Vrhovni savet za radio i televiziju (RTUK) naložio da se serija obustavi prethodne nedelje, a Show TV se žalio sudu, sudbina serije je bila veoma čudna.

Tokom nedelje, Show TV je najavio da će 23. nova epizoda biti emitovana u petak, 14. aprila. Dok su svi gledaoci nestrpljivo čekali emitovanje, zvaničnici kanala su emitovali dokumentarac nakon upozorenja RTUK-a.

Publika, koja je umesto nove epizode ​​serije naišla na dokumentarac, protestovala je zbog ove situacije u okruženju društvenih medija.

Petonedeljna suspenzija od strane Vrhovnog saveta radija i televizije na osnovu legitimisanja i prikazivanja nasilja u seriji Kizilcik Serbeti / Šerbet od brusnice izazvala je diskusije.

Reakcija i podrška od glumaca

Nurgul Yesilcay, koja glumi u seriji Kanala D pod nazivom Veda Mektubu / Oproštajno pismo i Pinar Deniz, koja je glavna uloga u seriji Yargi / Presuda na istom kanalu, bili su među onima koji su reagovali na ovu situaciju.

Nurgul Yesilcay je na ovo temu izjavila:

„Sramotno je sve što se nameće seriji Kizilcik Serbeti! Ovi ljudi ovo neće zaboraviti”.

Pinar Deniz je, s druge strane, na svom Instagram nalogu upitala: „Zašto? Stvarno zašto? Vi žrtvujete toliko ljudi. Zaista je šteta.”.

Baris Kilic, koji igra lik Omera, jednog od vodećih glumaca serije Kizilcik Serbeti / Šerbet od brusnice takođe je izrazio svoju reakciju na ovu situaciju na društvenim mrežama. Poznati glumac je, koristeći značenje naziva serije, napisao sledeće: „Da povraćam krv i pijem šerbet od brusnice. To je upravo ono što smo želeli da prenesemo.".

NOVO - Erdem Sanli o seriji Ates Kuslari | Vatrene ptice

By: TV Exposed