„Planeta ljudi“ - film o krahu očuvanja prirode

Autor filma “Planeta ljudi” je poznati američki filmski dokumentarista Majkl Mur. Režiser filma je njegov saradnik Džef Gibs. Film je posvećen trenutnom stanju životne sredine, ali i kritikama ekološkog pokreta. Prema mišljenju autora, ekološki pokret gubi bitku zbog nepromišljenih odluka s katastrofalnim posledicama, iako su im namere bile dobre. Kako se navodi u opisu ovog ...

„Planeta ljudi“ - film o krahu očuvanja prirode

Autor filma "Planeta ljudi" je poznati američki filmski dokumentarista Majkl Mur.

Režiser filma je njegov saradnik Džef Gibs. Film je posvećen trenutnom stanju životne sredine, ali i kritikama ekološkog pokreta. Prema mišljenju autora, ekološki pokret gubi bitku zbog nepromišljenih odluka s katastrofalnim posledicama, iako su im namere bile dobre.

Kako se navodi u opisu ovog dokumentarca, autori njime poručuju da svet gubi bitku u zaustavljanju klimatskih promena na planeti Zemlji. Svet gubi bitku jer prati lidere koji su ga odveli pogrešnim putem.

„Ovaj film je osvešćujući poziv koji nas tera da sagledamo realnost koju ne želimo da prihvatimo: usred smo egzistencijalne krize i izumiranja koje je izazvao čovek“, kažu autori.

https://www.youtube.com/watch?v=4pXCftKF4uI&feature=emb_title

By: TV Exposed