Popularne turske serije za 2020 sezonu

Turske serije iz godine u godinu stiču sve veću popularnost. U ovom članku ćemo sa vama podeliti nedavne i visoko ocenjene turske dramske serije. Dirilis: Ertugrul — Resurrection: Ertugrul Žanr: Akcija, Istorijska fikcija, Avantura, Drama, Rat Uloge: Engin Altan Duziatan, Burak Ozcivit, Hulia Darcan, Cengiz Coskun, Nurettin Sonmez i Esra Bilgic Godine izdanja: 2014.- Dirilis: Ertugrul — Resurrection: Ertugrul ...

Popularne turske serije za 2020 sezonu

Turske serije iz godine u godinu stiču sve veću popularnost. U ovom članku ćemo sa vama podeliti nedavne i visoko ocenjene turske dramske serije.

Dirilis: Ertugrul — Resurrection: Ertugrul

Žanr: Akcija, Istorijska fikcija, Avantura, Drama, Rat

Uloge: Engin Altan Duziatan, Burak Ozcivit, Hulia Darcan, Cengiz Coskun, Nurettin Sonmez i Esra Bilgic

Godine izdanja: 2014.-

Dirilis: Ertugrul — Resurrection: Ertugrul se smatra jednom od najboljih istorijskih fikcija turske dramske industrije. Ova TV serija nije imala masovno gledanje u Turskoj, već iz drugih zemalja Bliskog Istoka, Evrope i Azije. Priča o Dirilisu: Ertugrul se vrti oko hrabrog turskog ratnika iz 13. veka po imenu „Ertugrul“, koji je poznat i kao otac Osmanskog carstva. Iako glavni glumac Engin Altan Duziatan u početku nije bio spreman da igra svoju ulogu u ovoj istorijskoj seriji, vreme je dokazalo da je doneo pravu odluku. Do sada je emitovano pet sezone sserije. Šesta sezona Dirilisa: Ertugrul izlazi uskoro.

Cukur - Jama

Žanr: Triler, Akcija, Romantika, Krimi

Uloge: Aras Bulut Iinemli, Dilan Cicek Deniz, Barıs Arduc, Erkan Kolcak Kostendil, Oner Erkan i Perihan Savas

Godine izdanja: 2017.-

Ako u jednoj drami tražite tursku seriju sa puno uzbuđenja, akcije i romantike, tada biste trebali da gledate Cukur ili Jamu. Cukur je u osnovi ime mesta koje se nalazi u susedstvu Istanbula, a Kocovali je autoritativna porodica koja kontroliše ovo područje. Porodica Kocovali moćna je zbog svojih kriminalnih aktivnosti poput trgovine oružjem, ali oni se ne bave drogom. Međutim, priča o ovoj turskoj seriji preobražava se kada se suoče sa suparnikom koji posluje sa narkoticima. Zaista, i u ovoj seriji ćete videti faktor romantike i ljubavi. Štaviše, dve sezone Čukura su prošle i treća sezona Cukura ovih je dana emitovana na Show TV-u. Da biste shvatili sve o ovoj seriji, moraćete da pogledate nekoliko epizoda. Ogroman broj ne-turskih gledalaca takođe je ovu dramu izglasio kao jednu od najboljih turskih serija koje su gledali.

Kara Sevda — Endless Love

Žanr: Drama, Romantika, Misterija

Uloge: Burak Ozcivit, Neslihan Atagul, Kaan Urgancioglu, Orhan Guner i Ruzgar Aksoi

Godine izdanja: 2015.–2017.

Verovatno je Kara Sevda, koja je popularna po imenu Beskrajna ljubav, najpreporučenija turska serija za ljude koji žele da gledaju romantičnu tursku seriju. U ovoj turskoj drami možete videti lepu Neslihan Atagul u ulozi glavnog lika Nihan. Odustaje od životnih planova da bi sakrila tajnu svoje porodice i udala se za psihopata. Kara Sevda ima dve sezone i 74 epizode.

Zemheri - Mraz

Žanr: Drama, Ljubav

Uloge: Aica Aisin Turan, Alperen Duimaz, Caner Cindoruk, Hazal Filiz Kucukkose i Emir Cubukcu

Godine izdanja: 2020 -

U 2020. godini je počelo emitovanje još jedne sjajne turske serije. Ako ste gledali sve prethodne turske drame i spremni ste da gledate najnovije turske serije, onda morate da razmislite o Zemheri. Priča se vrti oko Aiaza i Firuze koji su uvek spremni da se žrtvuju za svoje porodice. Lepa Aica Aisin igra ulogu Firuze, a 27 godina star glumac Alperen Duimaz glumi Aiaza.

Sefirin Kizi - Ambasadorova kći

Žanr: Tragedija, Romantika, Drama

Uloge: Engin Akiurek, Neslihan Atagul, Uraz Kaigılaroglu, Tulin Iazkan i Beren Gencalp

Godina izdanja: 16. decembra 2019.-

Sefirin Kizi je nova turska serija koja dobija veliko uvažavanje međunarodnih i domaćih fanova turske drame. Da, Engin Akiurek igra glavnu ulogu u ovoj seriji sa imenom 'Sanjar' ili će verovatno na turskom jeziku biti napisano kao 'Sancar'. Priča se vrti oko devojke Nare koja je ćerka ambasadora. Ona napušta svog muža u bračnoj noći i pokušava izvršiti samoubistvo. Nakon 8 godina dolazi sa svojom 8-godišnjom kćerkom Melek u život bivšeg muža.

Afili Ask

Žanr: Romantika, Komedija

Uloge: Caglar Ertugrul, Burcu Ozberk, Benian Donmez, Ozan Daggez i Altan Erkekli

Godina izdanja: 2019 -

Da li tražite novu romantičnu tursku seriju? Ako da, onda morate gledati Afili Ask koja je dobila sjajne kritike ove godine među turskim serijama. Uživaćete u romantičnoj komičnoj seriji sa slatkim likovima. U ovoj turskoj seriji Love Trap Burcu Ozberk igra ulogu vodeće dame koja se udaje za bogataša Kerema. Caglar Ertugrul igra ulogu Kerema.

Rise of Empires: Ottoman 

Žanr: Istorijska fikcija, tragedija

Uloge: Selim Bairaktar, Tuba Buiukustun, Birkan Sokullu, Damla Sonmez i Ushan Cakır

Godina izdanja: 24. januara 2020. -

Odlična serija ukoliko želite da saznate više o istoriji Osmanlija. Priča se vrti oko otomanskog sultana Mehmeda II i njegove hrabrosti. Ako govorimo o glavnim ulogama, tu možete videti mnoge turske poznate ličnosti, uključujući Cem Iigit Uzumoglu, Selima Bairaktara i Tuba Buiukustun.

Sampiyon - Šampion

Žanr: Akcija, drama

Uloge: Tolgahan Saiisman, Iildiz Cagri Atiksoi, Emir Oziakısır i Erdal Oziagcilar

Godina izdanja: 2019. -

Šampion je još jedna turska akciona serija sa sportskom tematikom. Čak je i njegov trajler dobio veliku popularnost među turskom i ne-turskom publikom. Priča u ovoj turskoj seriji vrti se oko boksera Kafkasa koji je zbog povrede morao da napusti boks. Ali, ne prestaje da voli boks. Sanja da ponovo bude šampion boksačkog ringa sa sinom.

Babil - Vavilon

Žanr: Misterija, Drama

Uloge: Aslı Enver, Halit Ergenc, Birce Akalai, Ozan Guven i Nur Fettahoglu

Godina izdanja: 17. januara 2020.-

Još jedna nova klasična TV serija TV Star iz Turske. Da, to je nova drama Halita Ergenca u kojoj on igra ulogu profesora ekonomije. Slično tome, i druga turska serija Halit, Babil je takođe vrlo šik. Međutim, ako govorimo o reakciji gledalaca, onda je to mešovito jer je Babilina priča misteriozna. Sve u svemu, mi bismo vam preporučili da prvo pogledate Babil, a zatim imate izbor da krenete sa kontroverzama.

Mucize doktor

Žanr: Drama

Uloge: Taner Olmez, Haial Koseoglu, Onur Tuna, Sinem Unsal, Hazal Turesan i Murat Aigen

Godina izdanja: 2019 -

Smatra se jednom od najboljih turskih serija u smislu motivacije za ljude koji žive sa bilo kojim invaliditetom. Da, priča o Mucize Doktoru vrti se oko dečaka Alija koji je rođen sa savant sindromom i autizmom. Zbog ovog invaliditeta, njegov otac ga ne prihvata kao člana porodice, i Ali živi u nekoliko sirotišta. Ali konačno, završava fakultet medicine i započinje posao pomoćnog hirurga. Dobre vesti stižu i za fanove Taner Olmeza jer Taner Olmez u ovoj turskoj seriji igra upravo ulogu autističnog lekara. Iako se radi o novoj turskoj seriji, gotovo svaka epizoda ove jedne od najboljih inspirativnih turskih serija pružiće nezaboravnu lekciju života.

The Protector

Žanr: Naučna fantastika, Akcija, Fantazija

Uloge: Cagatai Ulusoi, Mehmet Kurtulus, Okan Ialabik, Hazar Erguclu i Aica Aisin Turan

Godina izdanja: 2018. -

Zaštitnik koji je takođe poznat kao Hakan: Muhafiz u raznim delovima sveta, uključujući Tursku. Iznenađujuće, ova misteriozna fantastična serija dobila je mnogo uvažavanja i pozitivnih kritika od gledalaca turskih TV serija širom sveta. Ako govorimo o ulogama, onda bi fanovi Cagatai Ulusoia trebali biti sretni što on igra ulogu Hakan Demira koji ima posebne moći u borbi protiv mračnih sila. Njegovi prijatelji takođe mu pomažu u daljim borbama.

Dip

Žanr: Akcija, drama, misterija, zločin

Uloge: Neslihan Atagul, Ilker Kaleli, Berrak Tuzunatac, Defne Kaialar i Gozde Turkpence

Godina izdanja: 2018.-

Ako ste gledaoci turske drame koji nemaju dovoljno vremena za gledanje dugih serija i želite da gledte kratke epizode i malo njih, tada bi Dip trebao biti vaš prvi izbor. Zvezde Dip-a su Neslihan Atagul i Ilker Kaleli u glavnim ulogama. Dip se sastoji od 8 epizoda u kojima Ilker Kaleli koji igra ulogu Sahira radi za istanbulsku policiju. Po profesiji je psihijatar. Sve u svemu, to bi mogla biti klasična i kratka turska serija koju možete gledati ovih dana.

Elimi Birakma

Žanr: Drama

Uloge: Alp Navruz, Serai Gozler i Alina Boz

Godina izdanja: 2018 - 2019

Ako ste ljubitelj uzbudljivih ljubavnih priča, onda je Elimi Birakma najbolja turska dramska serija koju možate gledati. Priča se vrti oko devojčice Azre koja je spremna da postane dobar kuvar poput svog oca, ali nakon slučajne smrti oca ima mnogo problema.

Kuzgun

Žanr: Akcija, romansa, drama

Uloge: Baris Arduc, Burcu Biricik, Hatice Aslan, Ahsen Eroglu, Settar Tanriogen i Aitek Saian

Godina izdanja: 2019. - 2020.

Kuzgun je jedna od novijih turskih TV serija na našoj listi. Priča ove TV serije govori o dvojici policajaca i njihovim porodicama. Jedan od njih varao je s drugim prijateljem i primao mito i navodio odeljenje protiv poštenog prijatelja. Veoma zanimljiva priča koja donosi dosta uzbuđenja.

Hercai

Žanr: Drama, Romantika, Akcija

Uloge: Akin Akinozu, Ebru Sahin, Macit Sonkan i Gulcin Santircioglu

Godina izdanja: 2019 -

Hercai je nova turska TV serija, u kojoj glumi Akin Akinozu u ulozi Mirana koji inicira da se oženi ćerkom Reiian da bi se osvetio roditeljima. Teško je predvideti šta će biti sledeće u ovoj uzbudljivoj TV seriji, ali to je pravi izbor u smislu da kvalitetno provedete vreme pred TV ekranima.

Cocuk

Žanr: Drama, Porodični

Uloge: Merve Cagiran, Ismail Hacioglu, Nazan Kesal, Serhat Teoman, Ceida Ates i Okdai Korunan

Godina izdanja: 2019 - 2020

Cocuk je turska serija orijentisana na porodicu, gde ćerka majke prostitutke po imenu „Akca“ želi da odgaja sina na pravi način. S tim u vezi, sina je dala na usvajanje poznatoj i imućnoj porodici. Međutim, do preokreta preokreta kada hraniteljica sina Akca očekuje sina. Ukratko, to je porodično ali misteriozna priča u kojoj ćete videti kako se stvari transformišu nakon otkrivanja istina različitih majki. Pored toga, glumica je takođe fantastična i ljubitelji turske drame mogli bi da vide Ismaila Hacioglua, Nazana Kesala i Serhata Teomana u ovoj turskoj TV seriji.

Erkenci Kus 

Žanr: Komedija, Akcija, Romantika

Uloge: Can Iaman, Demet Ozdemir, Berat Ienilmez i Oznur Serceler

Godina izdanja: 2018 - 2019

Bilo da razumete turski jezik ili ne, volećete komičnu tursku TV seriju. Međutim, uvek je bolja ideja gledati seriju sa podnaslovom. Priča o Erkenci Kus vrti se oko devojke Sanem koja ima dva izbora za udaju ili za pravi posao. Iako joj je san postati pisac njeni roditelji, ne veruju u njene veštine. Sve u svemu, to je simpatična romantična TV serija sa začinom komedije.

Zalim Istanbul - Surovi Istanbul

Žanr: Drama, Romantika

Uloge: Ozan Dolunai, Fikret Kuskan, Deniz Ugur, Mine Tugai i Sera Kutlubei

Godina izdanja: 2019 -

Kanal D emituje klasičnu tursku seriju za svoje gledaoce i to s epskom pričom. Priča u "Zalim Istanbul" govori o ženi Seher i njenom troje dece koje žive u Istanbulu. Priča se potpuno menja veoma brzo i donosi dosta zanimljivosti. Da biste istražili više o ovoj turskoj seriji, morali biste gledati sve njene epizode. Sa druge strane, postoje i dobre vesti za fanove Mehmeta Ozana Dolunaia, koji je još poznat i kao Ozan Dolunai. Da, on je takođe u ulozi u klasičnoj turskoj seriji drugačijeg karaktera.

Ask Aglatir

Žanr: Drama

Uloge: Deniz Can Aktas, Hafsanur Sancaktutan, Iagiz Can Koniali i Pelin Oztekin

Godina izdanja: 2019 -

Uz izvanredne predstave iz glumačke pozicije, najbolju režiju i uzbudljivu priču, Ask Aglatir postaje sve popularniji među gledaocima turske drame. Priča se vrti oko devojke Ade koja zbog nekih sukoba u braku prelazi u Istanbul. Lepa glumica Hafsanur Sancaktutan igra ulogu Ade. S druge strane, mogli biste i da vidite Iagiz Can Koniali u ulozi dečaka kul duha koji pokušava da pomogne Adi. Međutim, Deniz Can Aktas igra ulogu glavnog glumca u ovoj turskoj seriji.

Kurulus Osman

Žanr: Istorijski, Beletristika, Drama, Avantura

Uloge: Burak Ozcivit, Nurettin Sonmez, Ragip Savas, Saruhan Hunel, Tugrul inetiner, Alma Terzic i Aslihan Karalar

Originalno izdanje: 2019 -

Imamo dobre vesti za fanove turskih serija, jer je Kurulus: Osman još jedan sjajan šou, koji je privukao pažnju gledalaca. Priča o ovoj turskoj seriji vrti se oko Osmana I, sina Ertugrula Gazija i osnivača Osmanskog carstva. Burak Ozcivit igra ulogu Osmana beja i sigurno će vam se dopasti ova serija poput prethodnih turskih istorijskih emisija.

Yemin - Zakletva

Žanr: Drama, Romantika

Uloge: Ozge Iagiz, Iagmur Akdag i Gokberk Demirci

Godina izdanja: 2019 -

U startu, bitno je da ne mešate ovu seriju sa starom turskom serijom Yemin. Ovo je novija turska drama u kojoj igraju Gokberk Demirci i Ozge Iagiz. Zaista je to sjajna serija za gledanje, ali daljnje osvrte na ovu dramu ostavit ćemo našim čitaocima.

Halka 

Žanr: Zločin, akcija, drama

Uloge: Kaan Iildirim, Hande Ercel i Serkan Caioglu

Godina izdanja: 2019 -

Halka je još jedna dobra akciona turska serija koja je dobila dobre kritike kod publike. Ova dramska serija mogla bi biti pravi izbor za gledaoce koji vole gledati drame koje obrađuju teme mafije, novca i kriminala. Tu su i dobre vesti za fanove Hande Ercel koja u ovoj seriji igra ulogu Mujde Akai.

Carpisma

Žanr: Triler, Akcija, Drama

Uloge: Kivanc Tatlitug, Elcin Sangu, Melisa Pamuk i Alperen Duimaz

Godina izdanja: 2018 - 2019

Da li verujete u sudbinu? Ako je odgovor da, onda morate gledati Carpisma ili Collision. Priča će vas naterati da verujete da sudbina postoji. U ovoj TV seriji možete videti glavnu ulogu Kivanc Tatlitug gde se četiri lika slučajno sastaju, a započinje novo poglavlje njihovog života.

Ferhat ile Sirin

Žanr: Romantika, Tragedija, Drama

Uloge: Tolga Saritas, Leila Tanlar, Cansu Dere i Iıldırai Sahinler

Godina izdanja: 2019 -

U pitanju je nova turska TV serija. Priča o ovoj turskoj seriji vrti se oko trija Ferhata, Širina i Banua. Tolga Saritas glumi Ferhat, Leila Tanlar kao Shirin i Cansu Dere kao Banu. U osnovi, to je priča o čarobnoj ljubavi gde se događaju čuda da bi heroj i heroina bili bliski. Uspešno je privukla pažnju fanova svojom jakom pričom, atraktivnom glumačkom postavom i izvanrednim performansom.

Siyah Beyaz Ask 

Žanr: Romantika, Akcija, Drama

Uloge: Ibrahim Celikkol, Birce Akalai i Uzuner

Godina izdanja: 2017 - 2018

Siiah Beiaz Ask najbolja je preporuka gledaocima koji žele da gledaju turske drame sa nekim uobičajenim temama. Priča se vrti oko lekara i brutalnog ubice.

Tutunamayanlar

Žanr: Komedija, Romantika

Uloge: Dogu Demirkol, Ece mesmioglu, Zafer Algoz i Baris Iildiz

Godina izdanja: 2020 -

Ako tražite tursku komediju dramu s puno zabave i avanture, tada biste trebali početi da gledate Tutunamaianlar. To je u osnovi priča o momku Tariku koji se zaljubio u Irema tokom razgovora za posao. Da biste saznali preostalu priču ili sinopsis, morat ćete gledati Tutunamaianlar.

By: TV Exposed