Potvrđeno - Evrovizija u maju mesecu sa potpuno drugačijim programom!

Pandemija koronavirusa širom sveta izazvala je otkazivanja, i pomeranja mnogih velikih kulturnih i sportskih manifestacija. Unija evropskih emitera je najpre otkazala takmičenje Evrovizije zbog istog razloga, ali je ipak došlo do promene. Takmičenje će biti održano ali sa potpuno drugačijim pravilima nego ranije. Evrovizija je zakazana za 16. maj u 21 h, a na njoj ...

Potvrđeno - Evrovizija u maju mesecu sa potpuno drugačijim programom!

Pandemija koronavirusa širom sveta izazvala je otkazivanja, i pomeranja mnogih velikih kulturnih i sportskih manifestacija.

Unija evropskih emitera je najpre otkazala takmičenje Evrovizije zbog istog razloga, ali je ipak došlo do promene. Takmičenje će biti održano ali sa potpuno drugačijim pravilima nego ranije.

Evrovizija je zakazana za 16. maj u 21 h, a na njoj će nastupiti 41 učesnik. Naziv programa je "Eurovision: Europe Shine A Light" a pored novih izvođača pojaviće se i određen broj muzičara iz prethodnih takmičenja sa dobro poznatim hitovima. Voditelji programa biće Šantal Janzen, Edsilija Rombli i Jan Smit, kao što je planirano ranije.

Holandski javni servis će imati poseban program, koji će se razlikovati od prethodnih i u kom neće biti proglašenja pobednika.

Zamisao holandskog javnog servisa i Unije evropskih emitera sa ovom promenom i emitovanjem Evrovizije je da publika vidi i čuje sve takmičare, kao i da se dobro zabavi uz njihove pesme.

Svi izvođači će se svetu predstaviti iz studija u svojoj zemlji, odnosno sa svojih javnih servisa,. U Srbiji je to RTS. koji je pokazao interesovanje za prenos posebnog evrovizijskog programa.

Srbiju će na takmičenju predstavljati grupa "Hurricane" sa numerom "Hasta La Vista".

By: TV Exposed