Samsung S22 Ultra – Procurele prve slike i karakteristike modela

Samsungova „S“ serija mobilnih telefona uvek privlači dosta pažnje. O novom modelu, Samsungu S22 Ultra se već dugo piše, a danas su procurele i prve fotografije.

Samsung S22 Ultra – Procurele prve slike i karakteristike modela

Foto Credits: Front page tech

Fotografije otkrivaju sličnosti Samsung S22 Ultra telefona sa drugim modelima te kompanije. Najznačajija sličnost je svakako to što će model S22 Ultra dolaziti sa tkzv. „olovkom“ odnosno S Penom, koja je karakteristična za Galaxy Note seriju. Za razliku od S21 Ultra, S Pen će dolaziti zajedno sa novim modelom i neće morati zasebno da se kupuje. Tu je uočljiva i jedna mana. S obzirom da je sudeći po fotografijama ekran uređaja zakrivljen, to nije najbolja opcija jer samim tim te zakrivljene ivice ostaju neiskorišćene pri korišćenju S Pena.

Druga stvar koja je jasno uočljiva je promenjen dizajn kamera. Dizajn kamera na novom uređaju podseća na Samsung A52s 5G mobilni telefon. Poznate su i kamere koje će se naći na novom S22 Ultra. Tačnije, u pitanju je sistem od četiri kamere. One će na zadnjoj strani telefona biti postavljene u obliku slova P. Na poleđini će glavna zvezda biti kamera rezolucije od 108 MP. Uz nju tu je ultraširoka kamera od 12 megapixela, kao i 10MP 3X telefoto i 10 MP 10X telefoto kamera.

Treća stvar koja se jasno vidi je da će telefon biti deblji od prethodnog, S21 Ultra modela. U pitanju je promena koja se definitivno neće svima dopasti. Ukoliko, kao što se priča donese pobošljanje u kapacitetu, odnosno trajanju baterije, ova promena će zapravo biti veoma opravdana.

Kada je ekran, on će biti velikih dimenzija. Dimenzija zakrivljenog ekrana od 6.8 inča će ispuniti očekivanja i zahtevnijih korisnika. Pozadina telefona nam ne donosi neka iznenađenja. Samsung nije odustao od mat crne pozadine. U pitanju je nešto što se sudeći po utiscima dopada korisnicima. Prema procurelim informacijama dimenzije telefona će biti 163.2mm x 77.9mm x 8.9mm (10.5mm uključujući ispupčenje za sistem kamera pozadi). Više fotografija uređaja pogledajte na sajtu Front page tech.

Premijera mobilnog telefona Samsung S22 Ultra će biti početkom naredne godine. U zavisnosti od odluke kompanije telefon će se pojaviti u januaru ili februaru 2022. godine.

 By: Milt-TV Exposed