Serenay Sarikaya i Kivanc Tatlitug takođe pomažu ugroženima

Snimanje turske serije Aile / Porodica, koja se već neko vreme sprema za susret sa publikom na ekranu Show TV-a.

Serenay Sarikaya i Kivanc Tatlitug takođe pomažu ugroženima

Foto Credits: IMDB

Međutim, upravo u ovom procesu, dve velike katastrofe zemljotresa potresle su Kahramanmaraš i okolne provincije u ponedeljak, 6. februara. Razorne posledice zemljotresa, koji je pogodio 14 miliona ljudi i naneo štetu u ukupno 10 provincija, izazvavši smrt i povrede mnogih ljudi, mobilisale su celo društvo.

Glumci turskih TV serija se takođe na svoj način se bave i raznim dobrotvornim aktivnostima. Među ovim imenima su Serenay Sarikaya i Kivanc Tatlitug, dvoje glavnih glumaca serije Aile.

Kivanc Tatlıtug je odmah nakon zemljotresa kontaktirao umetnika Haluka Leventa i učestvovao u pregovorima o kupovini različitih materijala za korišćenje sredstava pomoći koje je prikupilo Udruženje AHBAP. Serenay Sarikaya, koja je bila daleko od televizijskog ekrana već 8 godina, bila je veoma uzbuđena što će se vratiti na ekran sa novom serijom, ali sa ovom zemljotresom, planovi su se okrenuli naglavačke.

Serenay Sarikaya je poslala snažnu poruku

U ovom procesu, glumica radi sa volonterima u dobrotvornom centru u Istanbulu kako bi pomogla žrtvama zemljotresa. Serenay je učestvovala u pripremama za slanje u područja pogođena zemljotresom u zoni događaja u Jenikapiju. Glumica, koja je kritikovana što nije dala izjavu odmah nakon zemljotresa, izjavila je da je bila u očaju i da nema šta da kaže u svojoj izjavi dva dana kasnije. Navodeći da je sve izgubilo smisao, Serenay Sarikaya je izrazila svoja osećanja sledećim rečima:

„Što je veći bol i očaj, veći je i bes. Shvatam... Tako se i ja osećam... Svi smo tako tužni, umorni i ljuti. Kada neko ne može ništa, čudi se gde da napadne. Sada je vreme, više nego ikada, da budemo ujedinjeni…”

NOVO - Esra Bilgic aktivno pruža podršku

By: TV Exposed