Serija Babylon Berlin | Vavilon Berlin – radnja i uloge

Babylon Berlin | Vavilon Berlin je nemačka neo-noar televizijska serija. Kreirali, napisali i režirali su je Tom Tikver, Ahim fon Bori i Hendrik Handlogten.

Serija Babylon Berlin | Vavilon Berlin – radnja i uloge

Foto Credits: IMDB

Serija Babylon Berlin | Vavilon Berlin je delimično zasnovana na romanima Volkera Kuchera. Projekat je premijerno prikazan 13. oktobra 2017. godine na Sky 1, zabavnom kanalu na nemačkom jeziku koji emituje Sky Deutschland.

Prvo izdanje sastojalo se od kontinuiranog niza od 16 epizoda, pri čemu je prvih osam zvanično poznato kao sezona 1, a drugih osam poznatih kao sezona 2. Druga serija od 12 epizoda, zvanično poznata kao sezona 3, premijerno je prikazana 24. januara 2020. godine na Sky 1.

Sezona 4, koja se sastoji od 12 epizoda, premijerno je prikazana 8. oktobra 2022. U junu 2023. serija je obnovljena za petu sezonu.

Netflix ekskluzivno emituje seriju u Australiji, Kanadi, Novom Zelandu i Sjedinjenim Državama.

Radnja serije

Radnja serije Babylon Berlin | Vavilon Berlin smeštena je u Berlin tokom poslednjih godina Vajmarske republike, počevši od 1929. godine. Prati Gereona Ratha (Volker Bruch), policijskog inspektora na zadatku iz Kelna koji je na tajnom zadatku da razbije lanac iznude, i Charlotte, koja je policijska službenica danju, prostitutka noću, koja teži da postane policijski inspektor.

Uloge

Uloge u seriji tumače Volker Bruch kao Gereon Rath, Liv Lisa Fries kao Charlotte, Lars Eidinger kao Alfred, Fritzi Haberlandt kao Elisabeth, Karl Markovics kao Samuel, Jens kao Dr. Anno, Jordis Triebel kao Dr. Volcker. Tu su još i Christian Firedel kao Graf, Benno Furmann kao Gottfried, Hannah Herzsprug kao Helga, Misel Maticevic kao Edgar, Throsten Merten kao Thorsten, Ivo Pietcker kao Moritz i drugi.

Emitovana je ukupno 41 epizoda.

Projekat je sniman u studiju Babelsberg u Potsdam, Bradenburg u Nemačkoj.

NOVO - Nižu se pohvale za seriju Yabani / Divlji

By: TV Exposed