Serija Kurulus Osman gubi gledaoce

O rekordnoj TV seriji Kurulus Osman sa svojom 147. epizodom na ATV-u, mnogo se pričalo na društvenim mrežama uz hashtag #KurulusOsman.

Serija Kurulus Osman gubi gledaoce

Foto Credits: RiriNano

Čini se da je značajan uspeh što je serija Kurulus Osman i u petoj sezoni impresionirala široku publiku.

Ipak, potrebno je obratiti pažnju i na pad rejtinga, koji je prethodnih sezona bio dvocifren.

Serija, koja je privukla veliku pažnju svojom velikom glumačkom postavom, sa Burakom Ozcivitom u glavnoj ulozi, i priča o periodu osnivanja Otomanskog carstva, više nije tako zanimljiva po gledanosti.

Uticaj konkurencije

Gledanost serije Kurulus Osman, čija je 147. epizoda prošla, pala je na prosečan nivo, posebno u AB grupi. Glavni razlog za ovaj pad u AB grupi, gde je gledanost bila duplo bolja nego u prethodnim sezonama, jeste to što serije koje se dopadaju publici AB grupe, poput Sandik Kokusu i Sahane Hayatim, prolaze kroz veoma dobar period.

Serija Kurulus Osman i dalje ima jake ocene u total kategoriji i ABC1 kategorijama, ali ocene koje su se u prošlosti činile tako teško dostižnima više ne postoje.

Iako serija nastavlja da bude najvažnija serija u konkurenciji u sredu, čini se da na nju negativno utiče uspeh rivalskih projekata.
Uzbuđenje će ponovo biti veliko u 148. novoj epizodi serije, koja se emituje sledeće srede. Ocenjivanje će se takođe pratiti.

NOVO - Ozge Yagiz i Burak Berkay Akgul plene svojom harmonijom!

By: TV Exposed