Specijalno priznanje međunarodnog žirija za rediteljku Ivanu Mladenović

Završeno je 20. izdanje GoEAST festivala. U pitanju je festival centralnoevropskih i istočnoevropskih filmova, a 20. izdanje je održano u Vizbadenu. Specijalno priznanje međunarodnog žirija osvojila je rediteljka Ivana Mladenović za film “Ivana Grozna”. Film je nastao kao koprodukcija Srbije i Rumunije. Radnja filma prati devojku Ivanu koja radi kao glumica u Rumuniji. Zbog zdravstvenih ...

Specijalno priznanje međunarodnog žirija za rediteljku Ivanu Mladenović

Završeno je 20. izdanje GoEAST festivala.

U pitanju je festival centralnoevropskih i istočnoevropskih filmova, a 20. izdanje je održano u Vizbadenu. Specijalno priznanje međunarodnog žirija osvojila je rediteljka Ivana Mladenović za film “Ivana Grozna”.

Film je nastao kao koprodukcija Srbije i Rumunije.

Radnja filma prati devojku Ivanu koja radi kao glumica u Rumuniji. Zbog zdravstvenih problema odlučuje da leto provede u Srbiji, kraj Dunava, okružena porodicom. Gradonačelnik tog mesta je zamoli da bude zaštitno lice lokalnog muzičkog festivala. Nakon kraćeg razmišljanja Ivana to i prihvata. Nakon što iz Bukurešta stignu njeni prijatelji, i njen ljubavni život postane predmet tračeva u rodnom gradu, devojka se nađe na ivici nervnog sloma.

Odlukom menadžmenta festivala u Vizbadenu doneta je odluka da žiri izabrane filmove gleda u online varijanti, a publika će moći da ih pogleda u tradicionalnom vidu u novembru ove godine.

By: TV Exposed