Sumnjive policijske pretrage oko porodice Halita Ergenca?!

U Turskoj je u toku velika istraga, u okviru koje će biti poznato ko je i zbog čega pretraživao podatke o Halitu Ergencu i njegovoj porodici u policijskoj bazi podataka.

Sumnjive policijske pretrage oko porodice Halita Ergenca?!

Policijski službenici u Antaliji su kroz POLNET system trideset i četiri puta zatražili informacije o ovoj porodici. POLNET system je informacioni system koji koriste sve službe bezbednosti u Turskoj. Tužilaštvo je objavilo da njihovi službenici nikada nisu zatražili takve akcije, odnosno pretrage. Nakon što su sluzbenici koje rade na tom sistemu primetili sumnjive aktivnosti, pokrenuta je zvanična istraga. S obzirom da nije postojao pravni osnov za ove pretrage, policijski službenici koji su to uradili će biti optuženi za tri tačke krivičnog zakona. Odgovaraće za ilegalno prikupljanje informacija o privatnim licima, za pribavljanje ličnih podataka ali i za zloupotrebu položaja. Za ova dela je predviđena kazna do šest godina zatvora.

Suđenje na ovom slučaju će početi uskoro. Još uvek nije poznato da li će Halit Ergenc delovati kao oštećena strana u ovom sporu.

By: Milt-TV Exposed