Turska glumica | Demet Ozdemir |

Demet Ozdemir je turska glumica, plesač i model. Rođena je 26. februara 1992. godine u mestu Izmit u Turskoj. Najmlađa je od troje dece koliko imaju njeni roditelji. Preselila se u Istanbul sa majkom i bratom i sestrom nakon razvoda roditelja, kada je imala 7 godina. Njena baka je bugarsko-turskog porekla. Emigrirala je iz Bugarske ...

Turska glumica | Demet Ozdemir |

Demet Ozdemir je turska glumica, plesač i model. Rođena je 26. februara 1992. godine u mestu Izmit u Turskoj.

Najmlađa je od troje dece koliko imaju njeni roditelji. Preselila se u Istanbul sa majkom i bratom i sestrom nakon razvoda roditelja, kada je imala 7 godina. Njena baka je bugarsko-turskog porekla. Emigrirala je iz Bugarske u Tursku. Na početku svoje umetničke karijere Demet se bavila plesom. Plesala je u grupi Bengu, a zatim se priključila grupi Efes Kizlari. Pojavila se na Mustafa Sandal muzičko-video takmičenju. Ubrzo nakon toga počinje i njena glumačka karijera. Dobila je ulogu u seriji televizije Fox pod nazivom Sana Bir Sir Verecegim, zajedno sa Ekinom Kocom. Demet je u toj seriji tumačila lik Aylin.

Posebnu pažnju na sebe je privukla u seriji Erkenci Kus u kojoj je glumila sa Canom Yamanom. Trenutno igra glavnu ulogu u seriji Dogdugun Ev Kaderindir sa Ibrahimom Celikkolom. Njen lik u ovoj seriji se zove Zeynep. Pojavila se u dva filma. Glumila je Tut Sözünü u 2015. godini i Sen Kiminle Dans Ediyorsun u 2017.

U novembru 2019. postala je ambasador brenda Pantene za Tursku. Pored toga snimila je reklama za Gariner i Nike.

Uloge u TV serijama:

GodinaSerijaUloga
2013Sana Bir Sır VereceğimAylin Gündoğdu
2014Kurt Seyit ve ŞuraAlya
2015Çilek KokusuAslı Koçer
2016Room Number: 309Lale Yenilmez
2018TolgshowImprovisation
2018–2019Erkenci KuşSanem Aydın
2019–Doğduğun Ev KaderindirZeynep

By: TV Exposed