Turska glumica | Pinar Deniz |

Pinar Deniz je jedna od turskih glumica koje su definitivno obeležile kraj ove kalendarske godine. Sledi i njena biografija.

Turska glumica | Pinar Deniz |

Foto Credits: IMDB

Turska glumica Pinar Deniz je rođena 4. novembra 1993. godine u Adani. Njena porodica je poreklom iz Mardina i Libana. Kada je imala dve godine, sa porodicom se preselila u Tarabyiju, Istanbul gde je odrasla. Diplomirala je na Istanbulskom univerzitetu na odseku za ljudske odnose i markerting.

Televizijski debi imala je 2014. godine u TV seriji Sil Bastan. U tom projektu je tumačila lik Evrim. Kasnije se pojavila u spotu za pesmu Murata Dalkilica pod nazivom „Yani“. Uspon u njenoj karijeri počeo je ulogom u popularnoj TV seriji Vatamin Sensin, u kojoj je glumila Yildiz.

Pinar je svoj glumački kvalitet potvrdila u seriji Ask 101. Trenutno je glavna zvezda serije Yargi, zajedno sa Kaan Urganciogluom sa kojim je sarađivala i na pomenutoj Netflixovoj seriji Ask 101. Na veliku radost fanova, ljudi zaduženi za tursku seriju Yargi / Presuda su nedavno potvrdili da će serija dobiti i drugu sezonu. Glumica je lično potvrdila da će ostati da radi na ovom projektu i tako rešila sve dileme koje su se pojavile u medijima.

Kada je u pitanju njen privatan život, glumica je nedavno potvrdila da je u vezi sa Yigitom Kirazcijem.Glumica je visoka 168 centimetara. Njen zvanični Instagram nalog @pinarrdenizzz prati preko dva miliona i trista hiljada ljudi.

Sledi kratak pregled njene dosadašnje glumačke karijere:

Filmovi:

 

Godina

Naziv filma

uloga

 

2017

Kardesim Benim 2

Didem

 

2021

Insanlar Ikiye Ayrilir

Ceren

 

2021

Askın Kiyameti

Selin

Serije:

Godina

Naziv serije

uloga

2014

Sil Bastan

Evrim

2015

Beyaz Yalan

Azra

2015

Gunebakan

Sinem

2016–2018

Vatanım Sensin

Yıldız

2018

Bir Deli Ruzgar

Gokce Yücel

2020–2021

Ask 101

Burcu

2020

Menajerimi Ara

Pinar Deniz

2021

Kirmizi Oda

Nazlı

2021

Yargı

Ceylin

 By: Milt-TV Exposed