Turski glumci | Halit Ergenc |

Halit Ergenc je turski glumac rođen 30. aprila 1970. godine u Istanbulu. Njegov otac je takođe poznati glumac Sait Ergenç. Srednje obrazovanje završio je u Srednjoj školi Besiktas Ataturk 1989. godine. Nakon toga je upisao istanbulski tehnički univerzitet gde je studirao brodsko inženjerstvo. Nakon godinu dana menja fakultet. Diplomirao je na odsecima opere i muzičkog ...

Turski glumci | Halit Ergenc |

Halit Ergenc je turski glumac rođen 30. aprila 1970. godine u Istanbulu. Njegov otac je takođe poznati glumac Sait Ergenç.

Srednje obrazovanje završio je u Srednjoj školi Besiktas Ataturk 1989. godine. Nakon toga je upisao istanbulski tehnički univerzitet gde je studirao brodsko inženjerstvo. Nakon godinu dana menja fakultet. Diplomirao je na odsecima opere i muzičkog pozorišta na Univerzitetu likovnih umetnosti Mimar Sinan. Kratko je radio kao prateći vokal i plesač za Ajdu Pekkan i Leman Sam.

Glumio je u velikom broju serija od kojih se ističu 1001 noć, Sulejman Veličanstveni, Aliye, Wounded love, kao i Babil (Vavilon) u kom je kroz lik Irfana stekao još veću armiju obožavaoca.

U Istanbulu se 2010. godine oženio sa Bergüzar Korel sa kojom ima sina Alija.

By: TVExposed